Groot nieuws: Swinkels Family Brewers neemt Bier&cO over

9 oktober 2018 om 12:01

Vanmorgen maakten Swinkels Family Brewers en bierimporteur Bier&cO tijdens een perspresentatie bekend dat zij de krachten gaan bundelen. Bier&cO is één van grootste bierimporteurs van Europa en wordt nu onderdeel van Swinkels Family Brewers.

Lokale relevantie

De brouwer neemt de Nederlandse bierimporteur volledig over en versterkt zo de lokale relevantie door de uitbreiding van het assortiment. Ook voor Bier&cO is de overname een logische stap, zij kunnen zo namelijk vele malen meer consumenten bereiken. En niet alleen in bier, ook frisdranken behoren tot het aanbod.

Bier&cO zal als onafhankelijk bedrijfsonderdeel onder dezelfde naam blijven opereren. En vanaf vandaag verzorgen Swinkels Family Brewers en Bier&cO gezamenlijk de distributie van alle merken voor Nederlandse horeca. De volgende stap is retail!

Leidende positie versterken

Beide partijen versterken op deze manier hun leidende positie in de Nederlandse lokaal-biermarkt. De groeiende vraag naar ambachtelijke en lokale bieren kan zo nog beter beantwoord worden. Het is voor de twee dan ook heel belangrijk relevant te zijn voor de consument en daar hoort lokale specialisatie natuurlijk ook bij. Eerder breidde de brouwer het lokaal- en speciaalbierportfolio al uit, onder andere door de overname van Palm en de samenwerking met Moritz in Spanje. Daarnaast werkt Swinkels Family Brewers op lokale basis samen met Brouwerij Maallust, Vandeoirsprong, Brouwerij Maximus en Brouwerij Oersoep. De groeistrategie van de brouwer werpt zijn vruchten dus overduidelijk af!

Wil je meer weten over de groeistrategie van Swinkels Family Brewers? Daar vertellen we hier meer over!

Op naar een mooie toekomst

“Het assortiment van Bier&cO bevat prachtige lokale én internationale merken waar we door deze overname nog meer consumenten van kunnen laten genieten. Deze overname is een logische en mooie stap na de aankondiging van de nieuwe bedrijfsidentiteit van Swinkels Family Brewers, waarmee wij naast ons merkenportfolio ook onze lokale en internationale positie verder verstevigen voor de toekomst”, aldus Peer Swinkels.

Ook Gaius Voûte, algemeen directeur van Bier&cO, spreekt zich erg enthousiast uit: “Wij zijn uitgegroeid tot een ware ambassadeur van lokaal- en speciaalbier. Om verder te groeien zochten we een strategische partner. Swinkels Family Brewers voelde meteen aan als een perfecte match. Ik heb dan ook het volste vertrouwen dat we ons gezamenlijke portfolio aan een nog breder publiek kunnen aanbieden. We blijven gewoon doen waar we al jaren goed in zijn!”