Swinkels Family Brewers scoort wéér op duurzaamheid

27 november 2018 om 09:30

Tijdens het Factor 6 Congres van Connekt en Topsector Logistiek heeft Swinkels Family Brewers een derde Lean & Green ster voor duurzaamheid ontvangen. Deze prijs ontvangen zij onder meer voor de vergroening van de logistiek van de bierbrouwerij in Lieshout. Swinkels Family Brewers is de eerste bierbrouwerij in Nederland die een derde ster krijgt toegekend!

Duurzaamheid

Lean & Green Europe is een Europees leidend programma voor duurzame logistiek. Zij werken hard om CO2-reductie bij bedrijven te realiseren. Concrete resultaten worden erkend met een Lean & Green Award of ster. Het uiteindelijke doel? Zero emissie, oftewel geen uitstoot. Om dit te kunnen realiseren is het noodzakelijk om inefficiëntie in de logistieke keten zo veel mogelijk te verminderen. Daarmee leveren bedrijven dus een heel belangrijke bijdrage aan de Factor 6 klimaatdoelstelling.

En die doelstelling is helder: voor 2050 moet de logistiek zijn productiviteit met een factor 6 hebben vergroot ten opzichte van 1990.

  • Reductietargets sterrenprogramma van Lean & Green Europe:
  • – 1e Lean & Green Star: 20% CO2-reductie, 50% scope, binnen 5 jaar
  • – 2e Lean & Green Star: 10% CO2-reductie, 65% scope, binnen 3 jaar
  • – 3e Lean & Green Star: 5% CO2-reductie, 75% scope, binnen 2 jaar
  • – 4e Lean & Green Star: wordt ingevuld samen met de Lean & Green bedrijven
  • – 5e Lean & Green Star: zero emissie.

Swinkels als voorbeeld

SFB Logo transSamenwerking in de keten en slim gebruik van andere modaliteiten kan enorme besparingen opleveren. Door die stelling in de praktijk te brengen, verdiende de bierbrouwerij in Lieshout van Swinkels Family Brewers de derde & Green ster. Een hele prestatie en een voorbeeld voor andere grote bedrijven”, aldus Nico Anten, executive Chairman van Connekt.

Swinkels Family Brewers is natuurlijk apetrots op weer een stap in de goede richting. Duurzaamheid is voor de brouwerij uit Lieshout namelijk een zeer belangrijk speerpunt in de bedrijfsvoering. “Als organisatie hebben wij een duurzaamheidsdoelstelling van 50% circulariteit. Logistiek is een belangrijk onderdeel om dit doel te halen. Deze derde Lean & Green ster is het bewijs dat wij onze duurzaamheidstrategie waarmaken”, zegt Ted van Deijck, Head of Supply Chain van Swinkels Family Brewers daarover. “Deze duurzaamheid-award hebben we verdiend met onze innovatieve logistiek, onder meer door de optimalisatie van laadgewicht, slimme transportplanning en multimodale oplossingen.”

Lange termijn denken

De bierbrouwerij is al 300 jaar gevestigd in Lieshout en wordt inmiddels geleid door de zevende generatie van de familie Swinkels. Zoals de familie zelf zegt: “We hebben het bedrijf in bruikleen van de kinderen en kleinkinderen. Dat betekent dus dat we kijken naar lange termijn. Duurzaamheid is daarin een belangrijk thema.” 

Een mooie kroon op het werk van Swinkels Family Brewers. Van harte gefeliciteerd met deze derde Lean & Green ster!