Twentse Bierbrouwerij brouwt STORK! Jubileum Pilsner

8 augustus 2018 om 08:00

Eind augustus t/m eind september speelt op het terrein van de Ketelfabriek in Hengelo een grootse theaterproductie, ter ere van het 150-jarig bestaan van het bedrijf Stork. Aan de Pastoriestraat is het Storkplein geopend én een nieuw bier gepresenteerd dat tijdens de voorstellingen wordt geschonken, het Stork! Jubileum Pilsner.

Stork! Jubileum Pilsner

Het jubileumbier dat speciaal voor de theatervoorstelling STORK! is gebrouwen, komt uit de ketels van de Twentse Bierbrouwerij. Brouwer Frank Hendriks zegt daar zelf over: “Het is bier zoals bier bedoeld is!” Stork! Jubileum Pilsener is een is oerbier zoals het vroeger ook werd gedronken. Authentiek pils met 5% alcohol, gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Je kunt het bier proeven tijdens de voorstellingen van augustus tot en met september. Daarna is het bier ook gebotteld verkrijgbaar bij de Twentse Bierbrouwerij.

STORK! in het theater

“Het theaterspektakel neemt je mee in een belangrijk stuk geschiedenis van Hengelo, namelijk die van het bedrijf Stork. Vanuit een bijzonder perspectief kijk je mee in de bijzondere momenten van het bedrijf en haar mensen. Vriendschap, saamhorigheid en ondernemerschap zijn hier onafscheidelijk mee verbonden. Onderwerpen die toen al speelden, maar die vandaag de dag nog net zo relevant zijn. Op een verrassende manier kom je in aanraking met deze onderwerpen en word je meegenomen in een bijzondere avondvullende theaterbeleving.”