Steve Hindy (Brooklyn Brewery) over Craft Beer Revolution

13 februari 2017 om 11:55

Steve Hindy komt naar Nederland. De founder van de Brooklyn Brewery schuift aan bij een paneldiscussie met toppers uit de Nederlandse bierwereld. Dit zijn Menno Olivier van Brouwerij De Molen, Kick van Hout van Brouwerij Oersoep, Michel Ordeman van Jopen Brouwerij, Rick Nelson van Oedipus Brewery en Willem van Waesberghe van Heineken.

Het thema voor het panel is ‘The Craft Beer Revolution (in Holland)’ en vindt plaats op donderdag 16 februari van 14.00 tot 17.00 uur in het proeflokaal van Jopen Brouwerij in Waarderpolder in Haarlem. Moderator van het panel is de Bier&cO Bier-ambassadeur, Rick Kempen.

Het panel buigt zich over de oorsprong van de bierrevolutie in Amerika, hoe deze zich door de jaren heeft ontwikkeld en invloed heeft gehad op de rest van de bierwereld, meer speciaal die in Nederland. Vragen zoals ‘Is niet alle bier speciaal?’, ‘Vormen overnames door grote brouwconcerns een bedreiging voor de bierwereld’ en ‘Wat verwachten wij de komende jaren?’ komen aan bod. Een ‘vraag en antwoord’ sessie voor bezoekers van de paneldiscussie sluit het evenement af. De paneldiscussie is alleen toegankelijk op uitnodiging.

Steve Hindy

Steve Hindy richtte samen met Tom Potter de Brooklyn Brewery op. De Amerikaan was journalist, hij was correspondent in het Midden-Oosten voordat hij de brouwerij opzette. Steve Hindy wordt algemeen gezien als één van de grondleggers van de Amerikaanse bierrevolutie.

Beerschool

Hindy schreef uitermate interessante boeken over de Brooklyn Brewery en de revolutie van het speciaalbier. In Beerschool beschrijft hij samen met Tom Potter de lessen die hij heeft geleerd bij de oprichting en groei van Brooklyn Brewery. Het is een zeer lezenswaardig boek voor iedereen met interesse in de speciaalbierwereld en zeker voor beginnende bierbrouwers.

Craft Beer Revolution

Het boek The Craft Beer Revolution is de geschiedenis van de opkomst van het speciaalbier. Steve Hindy beschrijft hoe een aantal pioniers het fundament legden voor wat er nu allemaal gebeurt. Het is duidelijk dat Steve een journalist is; beide boeken lezen als een trein.

Craft Beer Revolution

Craft Beer Revolution