Steenbrugge Abdijbier vanaf deze week verkrijgbaar bij Aldi

19 juni 2018 om 08:05

Aldi is lekker bezig! De supermarktketen speelt volledig in op de wensen van de consument. Na de beste prosecco, gin-ijsjes, opblaasdieren en champagne is vanaf deze week ook het Steenbrugge Abdijbier verkrijgbaar bij Aldi.

Kwaliteit & historie

Het Belgische Steenbrugge is Abdijbier met een rijke geschiedenis. In 1084 werd het bier voor het eerst gebrouwen in de Belgische abdij, onder de hoede van St. Arnoldus. Hij was de patroonheilige van de brouwers en daarnaast de stichter van de abdij. Je ziet hem daarom ook terug in het logo.

St. Arnoldus moedigde in de middeleeuwen de burgers van Brugge aan om gratis zijn speciaal gebrouwen Steenbrugge bier te drinken. Daarmee heeft hij waarschijnlijk vele levens gered, men dronk hierdoor namelijk geen vervuild water. De huidige producent van Steenbrugge, brouwerij Palm, heeft plechtig beloofd de waarden van de abdij uit te dragen en de unieke recepten te behouden. De brouwerij doneert een vast bedrag per hectoliter aan de abdij, daarmee worden diverse projecten gefinancierd.

Toegankelijk voor iedereen

Zoals gezegd wordt het bier tegenwoordig gebrouwen in de Belgische Palm brouwerij. Het eigenzinnige abdijbier met rijke smaak en een mix aan specerijen, gruut, is een mooie toevoeging aan het assortiment van Aldi. Zij maken het kwalitatieve abdijbier zo toegankelijk voor iedereen. Natuurlijk voor een echt Aldi-prijsje. Tijdens de Belgische actieweek is het 4-pack verkrijgbaar voor €2,99. Daarna blijft het nog steeds leuk, dan kost een 4-pack €3,99. 

De Steenbrugge bieren die verkrijgbaar zijn:Aldi Steenbrugge bierwijzer

Door het jaar heen zijn natuurlijk ook de seizoensbieren in de schappen te vinden. Op dit moment is dat de Wit, een tarwebier met een fris en fruitig aroma met curacao en koriander. In de verkrijgbare bierwijzer ontdek je alles over de bieren, het proeven en combineren van de bieren.

… en een beetje van Aldi

Met deze abdijbieren kun je ook lekker koken! Tijdens de introductieweek brengt Aldi dan ook een zeer smaakvol en makkelijk gerecht onder de aandacht: kabeljauw met schuimige biersaus en tagliatelle met bloemkoolcrème. Zij geven ook enkele tips: “Bij een lichte schotel hoort een licht bier en bij een meer uitgesproken gerecht hoort een meer karaktervol bier. Lichte bieren passen goed bij aperitiefhapjes en voorgerechten. Meer karaktervolle en sterke bieren horen bij de hoofdschotel en voor het dessert zijn zurig-zoetige of fruitige bieren te gebruiken. In de winkel ligt een flyer met algemene tips over welk Steenbrugge-bier het beste past bij vlees, vis of gevogelte”, aldus Aldi Nederland.