Starbucks serveert Espresso Cloud IPA

17 oktober 2016 om 15:40

Starbucks heeft iets nieuws: de Espresso Cloud IPA, een speciaalbier geserveerd met een espresso. Aan jou om te bepalen of je de espresso apart drinkt of ‘m uitschenkt in je IPA. Kies je voor het laatste, zorg dan dat je je telefoon bij de hand hebt, want de mix levert een ‘mindblowing’ plaatje op.

De mix van espresso vol gebrande bitterheid en koffie in combinatie met de fruitige bitterheid van de IPA is volgens de makers een ongekende sensatie. Het begint met de espresso. Die wordt geschud met ijs, stukjes sinaasappel en een vleugje vanille. De schuim die dit oplevert wordt over het schuim van het bier gelegd. De espresso wordt in een apart glaasje geserveerd. Je kiest er zelf voor om de espresso te mixen of apart te drinken.

Zelf experimenteren

In de video is te zien hoe de espresso wordt gemixt met de IPA. Het vormt een aparte wolk in je bier. Welke IPA gebruikt wordt vertelt dit verhaal niet. Evenmin wordt verteld wanneer we de Espresso Cloud IPA in Nederland kunnen verwachten. Het recept is niet zo moeilijk; wellicht een idee om zelf eens aan het experimenteren te slaan.

Heb je een goed recept ontdekt? Laat het ons weten op info@bierista.nl. We delen deze recepten graag.