Stadsbrouwerij keert terug naar het centrum van Wageningen!

30 november 2017 om 10:30

Vanaf het voorjaar van 2018 zal Wageningen weer een brouwerij in haar centrum hebben. Stadsbrouwerij Wageningen heeft namelijk toestemming gekregen om te verhuizen van het industrieterrein naar het stadscentrum.

Stadsbrouwerij Wageningen

De brouwerij is vier jaar geleden opgericht door Stefan Duurkoop en Dennis Lebbing. De heren begonnen met een 30 liter thuisbrouw installatie waarmee ze op één dag bijna 100 liter bier konden brouwen. Dat bleek al snel te klein en sinds 2015 brouwen zij hun bieren in een 200 liter brouwinstallatie. Die installatie lijkt nu ook alweer te klein, het gebeurt regelmatig dat de gebrouwen bieren snel op zijn. “Afgelopen zomer moesten we zelfs nee verkopen.”, aldus Dennis Lebbing.

Verhuizen = uitbreiden

Met de verhuizing gaat de brouwerij dan ook uitbreiden naar een professionele 1000 liter installatie. Deze installatie gaan zij zelf bouwen en wordt op deze schaal onvergelijkbaar met andere brouwerijen in Nederland. Er wordt gebrouwen met een Meura maischfilter en daarmee wordt er 20% meer rendement uit de lokale grondstoffen gehaald. De brouwketels komen in de etalage van de brouwerij te staan, direct naast de brewpub Café Rad van Wageningen. Een mooi compleet plaatje dus!

Crowdfunding

Om de financiering rond te krijgen zijn Stefan en Dennis een crowdfunding gestart waarbij het eerste bier van de nieuwe brouwerij natuurlijk een uniek crowdfunding bier zal zijn. Bij dit bier zullen Stefan en Dennis de unieke mogelijkheden van de installatie ten volle benutten. Blijf op de hoogte via Facebook of lees hier meer over de crowdfundingsactie!