Stadsbrouwerij 013 is vanaf dit weekend geopend!

16 juni 2018 om 08:00

Je kent Tilburg misschien als de stad van het textiel en de worstenbroodjes. Ook is het de geboortestad van Marc-Marie Huijbregts en Roy Donders. Allemaal heel leuk en aardig, maar een echte stadsbrouwerij had de Brabantse stad nog niet. Daar komt dit weekend verandering in. Stadsbrouwerij 013 is namelijk vanaf zaterdag 16 juni officieel geopend!

De Amsterdamse boot

In de zogenaamde ‘Amsterdamse boot’ aan de Piushaven in Tilburg heeft de nieuwe stadsbrouwerij haar thuis gevonden. De naam heeft het pand te danken aan de vorm, het lijkt namelijk nogal op een boot. Amsterdam komt van de stijl waarin het pand ooit ontworpen is, namelijk de Amsterdamse School-stijl uit 1935. Het prachtige monumentale heeft de afgelopen maanden een flinke metamorfose ondergaan en wordt dit weekend heropend voor het publiek. Stadsbrouwerij 013 is een feit! Het karakteristieke pand is de perfecte plek voor de nieuwe Tilburgse hopspot.

Zoals de eigenaren zelf zeggen wordt er vanaf 16 juni ‘nieuwe biergeschiedenis’ geschreven in Tilburg. In de oude graan- en meelfabriek hebben zij keihard gewerkt de ultieme bierbeleving voor bezoekers te realiseren. Het is een bijzondere plek geworden waar ambacht, passie en kwaliteit samenvloeien. Het lage gedeelte van de Amsterdamse Boot is tot een proeflokaal met terras aan de haven verbouwd. In het hoger gelegen deel van het pand is de brouwerij opgezet. Deze bestaat uit een brouwinstallatie van 2.000 liter en acht lagertanks van 2.000 liter waar de eigen bieren gebrouwen worden.

Smaakvol en authentiek 013

Stadsbrouwerij 013Het gaat vooral om het brouwen van smaakvolle en authentieke bieren met een eigen verhaal. Er komt een verrassende moderne lijn bieren en een traditionele historische lijn bieren met een knipoog naar vroeger gebrouwen. Wil je een kijkje nemen in de brouwkeuken? Dat kan! Naast de georganiseerde rondleidingen is het mogelijk om vanaf de Piushaven én vanuit het proeflokaal een blik te werpen op de ketels.

Het sfeervolle proeflokaal van Stadsbrouwerij 013 wordt slechts door een glazen wand gescheiden van de brouwerij. Het combineren van bier en eten staat hier dan ook centraal. Op de menukaart staan bourgondische specialiteiten, bereid met lokale producten, die heerlijk aansluiten bij de bieren. Ben je geen bierliefhebber? Dan is er een uitgebreide keuze tussen mooie wijnen, gin-tonics, lokale likeuren… aan iedereen is gedacht.

Het is voor Stadsbrouwerij 013 van groot belang dat iedereen zich hier snel thuis voelt. En met de stijlvolle inrichting en een zonnig terras aan het water, is het ook echt voor iedereen een heerlijke plek om te vertoeven. Bezoekje brengen? Aan de Piushaven 1 in Tilburg ben je aan het juiste adres!

De opening is zaterdag 16 juni van 18:00 tot 01:00 en zondag 17 juni is Stadsbrouwerij 013 vanaf 12:00u geopend!