De sportdrank van het Duitse Olympische team? Bier!

23 februari 2018 om 08:00

Duitsland gaat als een speer tijdens de Olympische Winterspelen. Ze maken goede kans om bovenaan het medailleklassement te eindigen en het lijkt er toch op dat hun favoriete sportdrank daar aan bij draagt. De Duitsers zitten namelijk volop aan het bier in Pyeongchang!

Krombacher

Het Duitse Olympische team ziet het bier als hun sportdrank, we hebben het dan natuurlijk over alcoholvrij bier. Vrijwel alle Duitse skiërs drinken het bier van Krombacher tijdens de training. Volgens de Amerikaanse krant The New York Times heeft de bierproducent 3500 liter van hun alcoholvrije Weizen laten bezorgen bij team Duitsland.

Olympische stijl

De Weizen lest de dorst van de sporters en dat is nodig ook, want ze zweren er bij. Het gerstenat dat de Duitsers in Zuid-Korea drinken is dus alcoholvrij, isotoon bier en met een goede uitwerking op sportlijven. Teamarts Johannes Scherr ontdekte tijdens zijn tijd als docent sportmedicatie dat atleten die alcoholvrij bier drinken, minder kans lopen op een infectie aan de bovenste luchtwegen dan atleten die een placebo toegediend kregen. Ook ontdekte hij dat door het drinken van alcoholvrij bier het lichaam van een sporter sneller herstelt dan van personen die de drank niet nuttigen. Het is dus niet gek dat de Duitsers fan zijn.

Gezonde levensstijl

Ook langlaufer Simon Schempp wil niet anders meer, hij won afgelopen week nog zilver op de massastart. “Het is echt een goede drank voor na de training of na de wedstrijd.” Alcoholvrij bier van tarwe is zeker gezond te noemen en past ook zonder twijfel in een gezonde levensstijl.

Meer weten over bier en gezondheid? Lees het in ons vorige blog!