SpeciaalbierBus komt naar je toe deze zomer

19 april 2015 om 19:00

Er rijdt een nieuw pareltje door het Nederlandse bierlandschap. Het gaat om een Zwitserse harmonicabus, die is omgetoverd tot een rijdend proeflokaal. De initiatiefnemers vonden dat er veel te weinig speciaalbier werd aangeboden op festivals.

De SpeciaalbierBus is een uniek rijdend proeflokaal voor Nederlandse speciaalbieren. De oldtimerbus uit 1981 met een lengte 18,4 meter biedt ruimte voor een grote bar met acht tapkranen en 80 zitplaatsen waarvan 35 binnen en 45 buiten (terras). Door het flexibele middenstuk van de bus kan hij in een hoek van 90 graden staan. Hierdoor kan iedere locatie omgetoverd worden tot een gezellig dorpsplein. De SpeciaalbierBus is geboren uit passie voor speciaalbier en de natuurlijke onrust om iets unieks te creëren

De SpeciaalbierBus ademt de ambacht van de Nederlandse brouwcultuur. Met bieren van de Texelse, Jopen, Ramses, De Leckere, Maallust en Mommeriete vertegenwoordigen de SpeciaalbierBus de top brouwers van ons land.

In en om de bus wordt een sfeer gecreëerd waarbij de bezoeker naar eigen wens kennis maakt met de bieren, de brouwerijen en de brouwers die dit allemaal mogelijk maken.