Brouwerij Solaes wint de Beerwulf Brouwerij Verkiezing!

30 mei 2018 om 16:00

De winnaar van de Beerwulf Brouwerijverkiezing is bekend! Bierbrouwerij Solaes uit het Zuid-Hollandse Sommelsdijk is de grote winnaar en mocht dinsdagmiddag een prachtige beker in ontvangst nemen.

Op zoek naar eigenheid

Vorig jaar hebben we in Nederland de magische grens van 500 brouwerijen overschreden. Ondertussen zijn dit er zelfs al meer dan 520, en dat getal blijft nog wel even oplopen. Begin dit jaar startte bierwebshop Beerwulf in samenwerking met De Persgroep de zoektocht naar de meest bijzondere brouwerij van Nederland. Het werd een zoektocht als nooit te voren en naast de mening van Nederland, werden de bieren ook beoordeeld door een vakkundige jury.

Nadat heel Nederland eerst haar 12 favoriete provincie winnaars koos, hebben de provinciewinnaars de afgelopen maanden hun best gedaan om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Deze stemmen van het publiek telden voor 50% mee. Daaruit bleken brouwerij De Roos, Solaes en Lindeboom de favoriet te zijn. De andere 50% van de uitslag werd bepaald door een vakkundige jury. Iedere brouwer kreeg de kans 3 bieren in te zenden om door de jury te laten beoordelen op kwaliteit, smaak en stijl. Uit de beoordelingen van de jury kwamen Oersoep, Grutte Pier en brouwerij Solaes als winnaars naar voren.

Solaes is de grote winnaar!

De uiteindelijk winnaar van de verkiezing is dus Brouwerij Solaes. De jonge brouwerij uit Sommelsdijk op het eiland Goeree-Overflakkee is verrukt met dit nieuws! “Onze Brouwerij Solaes bestaat nog maar sinds een jaar, dus voor ons het winnen van deze verkiezing daarom extra bijzonder”, aldus brouwer Jan-Willem.

Deze brouwerij eindigde zowel bij de publieksstemmen als bij de juryproeverij in de top 3. Een meer dan terechte winnaar dus! De tweede plek was voor Museumbrouwerij de Roos uit Hilvarenbeek. Op nummer drie eindigde Brouwerij Lindeboom.

Meer bekendheid

Door het in het leven roepen van deze verkiezing wilt Beerwulf kleine regionale brouwerijen meer bekendheid bij het grote publiek geven. Deze verkiezing en haar bijzondere winnaars, bewijzen volgens hen dan ook maar weer hoe uniek en inspirerend de verhalen van de brouwers zijn en hoe divers het brouwerslandschap in Nederland is!