Sneak Preview ‘Goatee dinners’ Carnivale Brettanomyces

20 juni 2017 om 18:53

Oh, wat is het leven als bier nerd soms toch leuk. Na een maand vol nieuwe ervaringen, waaronder mijn eerste uitstapjes als jurylid en een bierig stedentripje naar Brussel (waarover later ongetwijfeld meer) mocht ik laatst aanschuiven bij een sneak preview van de ‘goatee dinners’ van het Carnivale Brettanomyces festival. Als resolute Facebook-weigeraar had ik de aankondiging van dit evenement natuurlijk geheel gemist, dus ik was initiatiefneemster Elaine zeer dankbaar voor de persoonlijke uitnodiging. Een aantal kleine ‘geitige’ gerechten met bieren van Wild Beer Co. erbij? Natuurlijk wilde ik meehelpen proeven, count me in!


door Jennifer Koelman

De ‘goatee dinners’ zijn een inmiddels vast, terugkerend fenomeen in het programma van het Brett festival en beloven ook dit jaar weer een memorabele aangelegenheid te worden. Niet alleen de locatie, het fameuze Hotel de Goudfazant, maakt deze editie interessant, ook de line-up van deelnemende brouwers en bijbehorende menu’s ziet er geweldig uit. In de sneak-preview trakteerden Elaine Olsthoorn, Huib van der Lugt en Pepijn van der Waa de aangeschoven gasten in de oude rookkamer van In de Wildeman op een kwartet van geweldige smaakcombinaties waar we soms even stil van werden. Bokkenschouder

Het feest begon met geroosterde prei met dragon en zelfgemaakte zeerwierkoekjes, vergezeld door de mellow gose Sleeping Lemons. Een waardig begin, de dragon en het bier combineerden erg goed. Daarna kwam een prachtige rollade van bokkenschouder met pesto van zevenblad (had ik nog nooit gegeten) en ingelegde knoflook. Het bier daarbij was een van mijn favorieten, Sourdough, een Berliner Weisse met zuurdesem. Dat gaat er natuurlijk wel in bij een zuurpruim als ik. Mijn enige probleem met dit gerecht was dat ik graag nog veel meer van die geweldige knoflook had willen hebben.

Bord aflikkenGelukkig werden we al snel weer uit ons lijden verlost met een stoof van geit met zoete aardappel met een beetje sumak erover. Ik hou er altijd erg van als ik iets nieuws leer tijdens het eten, dus de kennismaking met dit zure specerij uit het Midden-Oosten was een mooie bonus. En weer een top combinatie met de Redwood 2015. Het geheel werd waardig afgesloten met geroosterde rabarber geserveerd met hangop van geitenmelk en hele speciaal gefermenteerde chocolades en een glaasje Modus Operandi. Wat betreft eventuele berichten dat ik mijn bord zou hebben afgelikt, ik ontken in alle toonaarden….


De echte Goatee Dinners vinden plaats tijdens het Carnivale Brettanomyces festival op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni.

Carnivale Brettanomyces

Carnivale Brettanomyces