Slimmer door het drinken van bier

5 oktober 2014 om 21:59

Bierdrinkers weten het al lang. Met mate bier drinken is goed voor de gezondheid. Met name het belangrijke ingrediënt hop bezit magische krachten. Nu is aangetoond dat hop je slimmer maakt.

Hop is familie van cannabis. Het kruidenbuiltje van de brouwer, zoals hop ook wel wordt genoemd, heeft een rustgevende werking. Het wordt onder meer in kussens verwerkt, opdat de gebruiker lekker kan slapen.

Hop bevat een stof xanthohumol. Hiervan is bekend dat het in grote concentraties preventief werkt tegen kanker. Die grote concentraties komen helaas niet voor in welk sterk gehopte biersoort dan ook, maar er is nieuwe hoop.

Bij de Oregon State University hebben ze proeven gedaan met muizen. Deze dieren kreeg de xanthohumol toegediend en war bleek. Ze vonden sneller hun weg door een doolhof dan collega’s die de stof niet toegediend hadden gekregen.

Je IQ opvijzelen door bier te drinken. Het klinkt te mooi om waar te zijn. En eerlijk gezegd is het dat ook. Om het positieve effect te bemerken moet je een zwembadje bier leegdrinken. Dat raden we sterk af. Dat zou niet slim zijn.