Brabantse bierspot Sint Crispijn opent haar deuren!

25 januari 2018 om 08:00

De bouw van de nieuwe brouwerij mét proeflokaal is rond. Het oude graanpakhuis in de Gedempte Haven in Waalwijk is veranderd in een ware Brabantse bierspot. Brouwerij en proeflokaal Sint Crispijn opent zaterdag 27 januari haar deuren voor het publiek! 

Sint Crispijn

Afgelopen zomer startte de crowfundingsactie van Brouwerij Sint Crispijn om het laatste stukje van de verbouwing te kunnen voltooien en dat is nu daadwerkelijk gelukt. Zaterdag 24 januari gaan de deuren als eerst open voor genodigden, maar vanaf de avond is iedereen van harte welkom bij deze nieuwe hotspot in Waalwijk! Ook zondag 28 januari is Brouwerij Sint Crispijn vanaf 14:00u geopend en ben je welkom van de nieuwe bieren én omgeving te komen proeven.

Ambachtelijk brouwen

Na 4 jaar bezig te zijn geweest met het regionaal vermarkten van de authentieke en ambachtelijk gebrouwen bieren van Brouwerij Sint Crispijn waren Gillian en Annemieke op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het streven was altijd al een eigen kleinschalige brouwerij op te kunnen zetten en die uitdaging zijn zij aangegaan.

De bieren van Sint Crispijn worden momenteel wel door hen zelf gebrouwen, maar op een andere locatie bij brouwerij ‘De 3 home’. Gillian is zelf actief betrokken bij alle processen tijdens het brouwen van de bieren. Het bottelen van a tot z, is dan ook precies waar zijn passie ligt. Met deze passie werd hij een aantal jaren geleden aangestoken door zijn vader Cor. Door veel uitproberen en experimenteren maakte hij de lekkerste bieren. Na een aantal jaar is Gillian zelf eens mee gaan brouwen en was het virus meteen overgedragen. Ambachtelijk en authentiek bier brouwen is dan ook de koers die Sint Crispijn vaart. En dat blijft ook in hun nieuwe omgeving zo!

Brabantse Bierspot

Bij de nieuwe brouwerij is ook een grote bar en proeflokaal gerealiseerd. In het proeflokaal worden alleen de bieren geschonken die binnen de Sint Crispijn muren gebrouwen zijn en deze bieren worden ook aan groothandels en slijteren verkocht. Ook worden er proeverijen en rondleidingen georganiseerd en naast de regulieren openingstijden willen de ondernemers ook graag dans-, muziek- en filmavonden op de vrijdag laten terugkeren in de agenda van Sint Crispijn. Vergaderingen en events zijn ook zeker mogelijk bij deze nieuwe Brabantse bierspot!