Schuim #2, dorstopwekkend leesvoer voor bierliefhebbers

16 september 2016 om 11:37

Het tweede nummer van Schuim is uit. Het magazine voor de drinker en de brouwer bevat net als het eerste nummer veel interessante en leuke wetenswaardigheden over bier. 

Schuim heeft een zeer gevarieerde inhoud. Opvallend is ook de aandacht die is geschonken aan het uiterlijk. De cover en de papiersoort zijn met zorg gekozen. Vormgeving en fotografie verraden veel passie en vakmanschap.

Winnende brouwers

In dit tweede nummer van Schuim – oplage van 7500 exemplaren – wordt aandacht besteed aan succesvolle thuisbrouwers. Onder meer Niels Bosman en Dennis Pancras, de winnaars van de laatste Brand Bierbrouwwedstrijd vertellen over hun ervaringen. De Amsterdamse brouwerij De Prael staat in volop in the picture in deze uitgave. Een aantal bierliefhebbers heeft de bieren onder de loep genomen.

Water in de mond

Water is het belangrijkste bestanddeel van bier. Interessant om daar meer over te weten. Twee pagina’s vol waterfeiten zorgen voor extra bierkennis. Bier en spijs krijgt veel aandacht, net als biercocktails, die fotografisch zo zijn vastgelegd, dat het water in je mond loopt bij het openslaan van de pagina’s. Reportages, columns, een strip, rubrieken als ‘Zes vragen aan’, een bijzonder achtergrondverhaal; Schuim bevat 100 pagina’s dorstopwekkend leesplezier voor elke bierliefhebber.

Ontdekkende bierliefhebbers

Gijsbert Raadgever, hoofdredacteur van Schuim, is trots op de tweede uitgave. “We hebben veel leuke reacties gekregen op het eerste nummer. Met die feedback zijn we aan de slag gegaan voor nummer 2. Ik denk dat we erin geslaagd zijn een magazine neer te leggen, die de wat gevorderde bierliefhebbers aanspreekt, maar zeer zeker ook de liefhebbers – de echte ontdekkers – die nog niet zo veel kennis en ervaring op biergebied hebben. Juist deze mensen willen met praktische informatie meer vertellen over de talloze mogelijkheden van de mooiste drank ter wereld.”

Verkrijgbaar

Schuim is verkrijgbaar bij de betere bierwinkels. Meest praktische is natuurlijk om een abonnement te nemen. Voor € 34,50 per jaar krijg je vier nummers toegestuurd. Je kunt via schuimmagazine.nl ook losse nummers bestellen. Je betaalt dan € 9,95 per uitgave, exclusief verzendkosten.