Rotterdamse stadsbrouwerij THOMS opent haar deuren!

12 juni 2018 om 08:00

Yes, we kijken er al een tijdje vol verwachting naar uit en nu is het dan eindelijk zo ver! De Rotterdamse stadsbrouwerij THOMS opent deze week haar deuren. Naast dat er in het zicht bier wordt gebrouwen, zijn er diverse gerechten te proeven waarin de THOMS bieren verwerkt zijn.

Vol verwachting klopt ons hart

Wie in Rotterdam een spot zoekt om het bierliefhebbers-hart op te halen, is bij restaurant THOMS al een tijdje aan het juiste adres. Eind 2015 werden de deuren aan de Meent, tegenover bar 1nul8, geopend en was al snel een begrip in onze havenstad. Al vanaf het begin wordt er hier een eigen bier van Brouwerij Noordt geschonken en al snel kwam men terug voor een mooi glas THOMS bier. Daarnaast zijn er ook verschillende craftbieren van de tap verkrijgbaar. Vanaf deze week krijgt het restaurant er dus een prachtig broertje bij: Stadsbrouwerij THOMS.

De keuze van de naam van de brouwerij is logisch volgens Arthur van Zanten, die de zaak met zijn zus Ellen gaat runnen. De eigenaar vertelt enthousiast: “We zitten bij THOMS om de hoek en we zetten de uitstraling die we daar hebben door. De brouwerij is eigenlijk het stoere broertje van THOMS.”

De langste bar van Rotterdam

Vlak om de hoek van het restaurant openen op donderdag 14 juni de deuren van de nieuwe Rotterdamse brouwerij. Onder andere Peter Rouwen, hoofdbrouwer van Brouwerij Noordt en welbekend biergezicht in Rotterdam, heeft bijgedragen aan de opbouw van de nieuwe brouwerij in het Timmerhuis. Niet alleen aan de inrichting van de brouwerij zelf is veel aandacht besteed, ook het open gedeelte is met veel zorg ingericht. Zo vind je hier bijvoorbeeld de langste bar van Rotterdam en kunnen de bieren die hier gebrouwen worden aan één van de vier taptafels getapt worden.

Op de kaart staat ook een flink aanbod aan jenever en gin uit Rotterdam en Schiedam, zo is er voor ieder wat wils te vinden bij Stadsbrouwerij THOMS. Er is natuurlijk ook aan mooie begeleiders voor deze bieren gedacht. De menukaart is is dan ook samengesteld met niemand minder dan chef Gert Blom van sterrenrestaurant Amarone. Je kunt een heerlijke bierplank bestellen, maar ook kip in bier en burgers met in bier gekarameliseerde ui zijn een smakelijke optie.

Terug naar de ambacht

“Terug naar de ambacht! Een stadsbrouwerij waar het vak bierbrouwen centraal staat. Bier, bier en nog eens bier, daar draait het allemaal om bij de brouwerij. Van het schroten, maischen, klaren en filteren tot het koken, koelen, vergisten & lageren van het bier. En alles is met eigen ogen, oren en neus te volgen. Er wordt in sommige gerechten zelfs bier gebruikt en aan tafel kun je je eigen biertjes tappen. Hoe gers is dat! THOMS Stadsbrouwerij Rotterdam wordt dé plek in Rotterdam waar iedereen tussen de ketels geniet van bier, eten en mooie verhalen!”

Wil jij dit van dichtbij meemaken? De stadbrouwerij wordt donderdag 14 juni vanaf 15:00u feestelijk geopend en iedereen is van harte welkom bij Halvemaanpassage nummer 1! Oja, er staat ook een heus THOMS Bierfestival op de planning. Wij kunnen niet wachten tot het donderdag is!

Door Frouke van Loo