ROTT. Keizer is gebrouwen met Napoleon zure kogels!

22 juli 2018 om 08:00

De Rotterdamse brouwerij ROTT. Brouwers, heeft weer een nieuw bier op de rol staan. Dit keer gebrouwen met snoepjes… En jawel, we hebben het dan over de zure kogels van Napoleon! Daarom heet dit bier heel bijpassend ROTT. Keizer.

Bier met kogels

ROTT. Brouwers is lekker bezig! Na de ROTT. Neck, een smakelijk zomers tarwebier, is het tijd voor een nieuwe parel. Namelijk de ROTT. Keizer! Deze Sour Candy Wheat Ale is gebrouwen met een flink berg Napeleon zure kogels. Volledig in de stroom van zure bieren, die steeds meer aan populariteit winnen, wordt het bier deze zomer nog afgevuld.

“Je kent hem wel, dat kleine zure ventje op z’n paard die zo nodig de wereld moest veroveren. Lukte nog bijna ook. Zet hem net als de Russen lekker koud en allez. Vive l’Empereur!”, aldus de brouwers.

Eigenzinnig lekker

Natuurlijk heeft het bier een eigenzinnige twist gekregen. Dat is namelijk bij alle bieren van ROTT. Brouwers het geval. De basis voor dit nieuwe bier is een Wheat Ale, oftewel Tarwebier. Deze verfrissende en volle basis heeft ervoor gezorgd dat het een fijn doordrinkbaar bier is geworden. ROTT. Keizer bevat 6% alcohol en is door de toegevoegde Napoleon kogels op zijn minst bijzonder te noemen. 

Het bier wordt in een kleinere oplage gemaakt en is voornamelijk op fust, en zeer beperkt op fles beschikbaar. Binnenkort wordt de ROTT. Keizer gelanceerd en wel tijdens Bierfestival HOP Rotterdam. Daar ben je op 10 en 11 augustus welkom om het bier van de tap te komen proeven. Cheers!

Heb jij de bieren van ROTT. Brouwers al eens geproefd? Je kunt ze hier beoordelen!