Rechter geeft Grolsch gelijk in zaak tegen FC Twente

23 november 2013 om 14:26

De rechter heeft Grolsch gelijk gegeven in de rechtszaak die FC Twente tegen de bierbrouwer had aangespannen. Een mes in de rug van een voormalige boezemvriend, daar lijkt de daad van FC Twente op.

Jarenlang waren Grolsch en FC Twente partners. In 1997 werd een overeenkomst getekend met als doel een nieuw stadion: de Grolsch Veste. In 2008 werd een contract getekend waarin is vastgelegd dat Grolsch twaalf jaar lang de drank levert in het stadion. FC Twente wil nu van het contract af, omdat ze elders bier goedkoper kunnen inkopen.

FC Twente-voorzitter Joop Munsterman – binnen de muren van de brouwerij beter bekend als Joop Muntjesman – zou al verregaande gesprekken hebben met Veltins, de biersponsor van Schalke 04, de Bundesliga-club waarmee FC Twente warme banden onderhoudt.

De rechter heeft Grolsch in het gelijk gesteld. Volgens de edelachtbare is er sprake van een package-deal, waarin de bierprijs slechts een onderdeel is. Het is een gevoelige nederlaag voor de trotse voetbalclub. Ondanks de overwinning zal Grolsch de uitspraak niet vieren. De jarenlange relatie met FC Twente heeft enorme schade geleden. De vraag is of het contract stand zal houden tot de einddatum. Of zou Grolsch net als de trainers Steve McClaren en Co Adriaanse met een flinke afkoopsom voortijdig worden weggestuurd.