Quinoux laat je kennis maken met quinoa in bier!

20 januari 2018 om 08:00

Je haat het of je houdt er van, quinoa. Het graan heeft al een tijdje terug haar intrede gedaan in de bierwereld maar lijkt nu pas echt goed gebruikt te kunnen worden. Quinoux van de Belgium Brew Factory uit West Vlaanderen laat je kennis maken met quinoa in bier.

Quinoux

Quinoux is een Blond bier van de Belgium Brew Factory en geinspireerd op de traditionele Belgische blonde bieren. Dit bier is door brouwer Nicolas Verschueren samen met de broers (en topkoks) Stefan en Kristof Boxy en voedingsdeskundige Amanda De Paepe (specialist in quinoa) ontwikkeld. Het is niet het eerste bier waarin getest is met dit graan, maar het is wel het eerste bier waarbij dit het belangrijkste ingrediënt is. Quinoux is fris met een zacht bittertje dat overgaat in een zoete gloed. De nasmaak is wat zoet maar het bier is vooral verfrissend. Én laag in suiker! De Boxy-broers met Amandine De Paepe, Björn Desmadryl en Nicolas Verschueren klinken op

Er ging een jaar aan onderzoek vooraf aan het lanceren van dit bier. Omdat het bier licht van smaak en laag in alcohol moest worden, verliep het proces iets anders dan brouwer Nicolas Verschueren gewend is. Maar het is gelukt! Met 4,5% is Quinoux voor Belgische standaard een heel licht biertje geworden. Zoals de brouwer zegt komt er bij het brouwen met quinoa minder suiker vrij dan bij het brouwen met tarwe. Dit zorgt er natuurlijk voor dat Quinox een gezonder, meer verantwoord bier is.

Quinoux beerGezond genieten

De makers zijn er van overtuigd dat quinoa in bier een succes hoort te zijn. “Het is voor de mensen die willen genieten van het leven, maar vooral ook gezond willen leven”, aldus de producenten. Voorlopig ligt het bier alleen nog in Belgische schappen. Wil je op de hoogte blijven of weten waar het bier verkrijgbaar is? Hou dan de website van de brouwer in de gaten!

[Foto team: Henk Deleu]