Bier proeven voor het goede doel in de Achterhoek

6 juni 2018 om 15:00

De grootste bierproeverij van de Achterhoek. Dat gaan de hardlopers van de Tristan Hoffman Challenge realiseren om geld op te halen voor het goede doel. Op vrijdag 15 juni wordt bij Zaal Stegeman in Laren vanaf 20.00 uur uit heel wat verschillende vaatjes getapt. Kom ook bier proeven en steun de stichting die Achterhoekse kinderen laat sporten wanneer dat niet zo vanzelfsprekend is. 

De berg op voor het goede doel

De Tristan Hoffman Challenge is een stichting die eens per jaar een sportieve uitdaging organiseert. Het doel is om deelnemers zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te laten brengen. Dit jaar is de uitdaging om de Passo del Manghen in Italië te bedwingen. “Tientallen sporters uit de Achterhoek gaan op 29 juni de 2000 meter hoge berg te lijf. De één doet dat wandelend, de ander op de fiets en er is een groep hardlopers, die een traject van meer dan twintig kilometer afleggen met een gemiddeld stijgingspercentage van 7%. Een pittige uitdaging dus”, aldus oud-profwielrenner Tristan Hoffman, initiatiefnemer en naamgever van de Challenge.

Bierista doet mee!

Biersommelier Alain Schepers is één van de hardlopers die de uitdaging aangaat. “Elke keer als er weer getraind wordt op de Holterberg of de Lochemse Berg denk ik ‘waar ben ik aan begonnen’. En deze zogenaamde ‘bergen’ in de regio zijn nog maar ‘pukkels’ vergeleken bij de berg in de Dolomieten.” 

Schepers werd uitgedaagd door zijn mede-lopers een bierproeverij op te zetten voor het goede doel. “Ik roep altijd dat bier verbroedert. Het brengt mensen samen en met bier op tafel is het altijd gezellig. Alle lopers wilden hun steentje bijdragen als ik de gasten zou vertellen over bier en de bierevolutie die nu gaande is. Toen we bij Rob Vermeulen van Stegeman aanklopten of we zijn zaal mochten gebruiken, kregen we gelijk alle medewerking. Dat gold ook voor de regionale brouwers, die graag bieren beschikbaar stelden.” Het is zo dus een mooie samenwerking tussen lokale brouwers, bier- en sportliefhebbers.

It’s a dirty job…

“Bier proeven is natuurlijk een ‘dirty job’. Maar ik denk dat er best mensen zijn die dat willen doen voor het goede doel”, grapt Schepers. “Er moeten toch minimaal 100 mensen te vinden zijn, die zes verschillende bieren willen proeven tijdens een gezellige avond met wat hapjes erbij. Als dat lukt, dan hebben we de grootste bierproeverij van de Achterhoek. Dat zou een geweldige opsteker zijn in de richting van 29 juni en voor heel veel kinderen die dan kunnen gaan bewegen.”

De grootste bierproeverij van de Achterhoek is op vrijdag 15 juni. Inloop om 19.45 uur. De proeverij begint om 20 uur en duurt tot ca. 21.45 uur. Kosten bedragen €15 per persoon en natuurlijk ben je vrij de stichting nog meer te sponsoren. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar alain@bierista.nl. Vermeld dan graag even met hoeveel personen je komt!