Sluit ook aan bij De Bier & Spijs Proeftocht door Leiden!

19 februari 2018 om 08:30

In het centrum van Leiden ben je 4 maart aan het juiste adres voor een bierig spijsavontuur. Sluit aan bij De Proeftocht, een culinaire bierwandeling in het centrum van Leiden geheel gewijd aan bier- en spijscombinaties.

Bier & Spijs

De chefs van vijf Leidse restaurants hebben vijf gerechten samengesteld die samen met een bier van een kleine Nederlandse brouwerij gecombineerd worden. Alles wordt uit de kast getrokken om voor de deelnemers eens uitermate smakelijke proeverij te vormen. Deelnemende restaurants zijn onder andere het Prentenkabinet, de Gaanderijk, Pakhuis, In den Bierbengel en IJscafé Danice.

Bierwandeling

Ieder seizoen organiseren Bierproeverij op eigen wijze en ProKwadraat-Groepswijzer.nl een bierevenement in Leiden. In het voorjaar De Proeftocht en de Lentebierwandeling. In de zomer de Zomerbiervaart en in het najaar de Bokkenwandeling. Deze wandelingen door de historische binnenstad gaan langs zes cafés waar zes verschillende speciaal bieren van kleine Nederlandse brouwerijen worden geschonken. Ook ’s winters organiseren zij het Winterbierfestival Leiden in Scheltema waarbij een groot aantal brouwers zich presenteren met winterse bieren.

De Proeftocht

Bij deelname aan De Proeftocht wandel je van het ene naar het andere restaurant aan de hand van een aantrekkelijke wandelroute. In de restaurants genieten zij van heerlijke gerechten die vergezeld worden door een glas bier van een kleine Nederlandse Brouwerij. Er wordt veel aandacht besteed aan de bier-spijscombinaties die worden geserveerd. De gerechten worden zo veel mogelijk bereid op basis van streekproducten.

Na afloop van De Proeftocht kun je het proeftglas mee naar huis nemen, deze glazen én de wandelroute liggen op de eerste locatie klaar. De kosten per deelnemer bedragen € 49,50 p.p. (incl. vijf bieren met bijpassend gerecht, een proefglas en routebeschrijving). Inschrijving doe je hier en dat kan tot donderdag 1 maart 2018 12.00 uur.