Proeflokaal MOUT opent eigen bierwinkel!

16 december 2017 om 09:00

Het Groningse proeflokaal MOUT heeft afgelopen week een eigen bierwinkel geopend. In het proeflokaal vind je nu ook een prachtige kast vol met bijzondere bieren om mee naar huis te nemen!

Door Frouke van Loo

MOUT

In het mooie Jugenstilpand in de binnenstad van Groningen opende proeflokaal MOUT in 2016 zijn deur. Het enthousiaste team van het proeflokaal verrast je graag met mooie bieren. Daarnaast weten zij je van alles te vertellen over de brouwer, waar het bier vandaan komt en de verschillende smaken in bier. In het proeflokaal wordt alleen bier geschonken van eigen bodem. “Experimenten van Het Uiltje, de spontaniteit van Vandenbroek of de solide smaken van Duits & Lauret; er valt een boel te ontdekken in eigen land.”, aldus MOUT.

In Proeflokaal MOUT ben je welkom voor een mooi bier, een single malt whisky of een Hollandse Jenever. Met toewijding gebrouwen, met aandacht geschonken en nu ook per fles verkocht!

Bierwinkel

Na een productief, intensief maar bovenal ontzettend mooi jaar is afgelopen weekend in het proeflokaal nu ook een bierwinkel geopend. Er staat een prachtige maatwerk kast in het tochtportaal, waar direct al een mooie collectie bieren voor verzameld is. Wie op zoek is naar hele bijzondere flessen voor de feestdagen, kan bij MOUT zonder twijfel heel speciale bottelingen vinden.

In de winkel zijn vooral 75cl gelimiteerde flessen te vinden. Speciale sours, mooie barrel aged bieren en meer. Zo is het team naar Nijmegen gegaan om een selectie te maken uit de Oersoep Wild Series: erg goed gelukte experimenten, voor de liefhebber van wilde gist. Ook haalden zij speciale bottelingen van Kromme Haring, Stapzwan en Kaapse Brouwers in huis. Als klapper hebben zij met de Bronckhorster Symbiose hebben het beste van bier en champagne ingeslagen. Zeker eens een bezoekje waard dus!

Bekijk de website van proeflokaal MOUT voor meer informatie en openingstijden.