Primeur VandeStreek: Playground alcoholvrije IPA

29 maart 2017 om 09:10

Bij vandeStreek bier vonden ze het zo jammer dat er geen alcoholvrij bier bestond met een stevige smaak, dat ze besloten er zelf één te brouwen. Nu lanceren ze hun Nederlandse primeur: de Playground, een alcoholvrije IPA.

Bier zonder alcohol wordt in Nederland vrijwel alleen door grote pilsbrouwerijen gebrouwen. Om dit alcoholvrije bier extra aantrekkelijk te maken wordt er vaak suiker en limonade aan toegevoegd. Er is tot nu toe nog geen enkele kleine Nederlandse craftbier brouwerij, die zich heeft gewaagd aan het brouwen van een alcoholvrij bier knalvol smaak.

Dikke hopsmaak

vandeStreek bier is een Utrechtse brouwerij, gestart door twee broers Sander en Ronald van de Streek. “Op dit moment werken we aan de Playground Serie. Een serie bier waarbij we op zoek gaan naar nieuwe verpakkingsvormen, nieuwe ingrediënten, bieren om te mixen en nieuwe technieken om toe te toepassen”, vertelt Ronald. “De uitdaging om een modern alcoholvrij bier te maken mét een dikke hopsmaak is goed gelukt al zeg ik het zelf.” De techniek en brouwmethodes om een alcoholvrij bier te kunnen brouwen hebben Sander en Ronald van de Streek geleerd van een bevriende Duitse brouwmeester.

Opening brouwerij

Het zijn drukke tijden bij vandeStreek bier. “Momenteel zitten we in de afrondende fase van de opbouw van onze gloednieuwe brouwerij in Utrecht”, zegt Sander. “Met onze nieuwe brouwerij hebben we onze eigen ultieme speeltuin weten te creëren waar we nóg meer Playground bieren gaan brouwen.”

De alcoholvrije IPA is, zoals alle Playground bieren, in eerste instantie beperkt beschikbaar en wordt bij succes opnieuw gebrouwen. In de week van het Nederlandse Bier (van 11 tot en met 21 mei) wordt de brouwerij officieel geopend.