Weekendtip: Ontdek Planet Oedipus

10 augustus 2018 om 09:00

Nog geen plannen voor komend weekend? Bierista heeft een uitstekende tip voor je: Planet Oedipus, een festival in Amsterdam-Noord met muziek, food en natuurlijk bier, veel bier van bijzondere brouwerij uit zowel binnen- als buitenland.

Planet Oedipus wordt gehouden op zaterdag 11 en zondag 12 augustus bij NoordOogst Stadslandbouwproject aan de Meteorenweg. Het wordt twee dagen genieten van veel artiesten en veel aanbieders van food. Op het gebied van bier kan zelfs de meest doorgewinterde beergeek zijn hartje ophalen. Je hoeft echter geen getrainde bierfanaat te zijn om te genieten van al het moois dat je krijgt voorgeschoteld.

Brouwerijen

We noemen een aantal brouwerijen waar je hart vast sneller van gaat slaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van Pohjala. Ook van over de grens zijn de brouwerijen Brewdog, Thornbridge, Cloudwater Brew en Lervig. Uit eigen land zijn onder meer aanwzig: Brouwerij Moersleutel, Kaapse Brouwers, Van Moll en natuurlijk Oedipus Brewing. Dit is slechts een kleine greep uit het royale aanbod van brouwerijen.

Praktische gegevens

Zaterdag en zondag valt er dus veel te ontdekken op NoordOogst-terrein. Openingstijden op zaterdag zijn van 12 tot 23 uur en op zondag van 12 tot 22 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 15 euro. Het betaalsysteem is met tokens. Een token kost 2,75, die je kunt betalen per kaart of contant. Op de website vind je meer informatie, onder meer over de bereikbaarheid per openbaar vervoer.