PINT Bockbierfestival tapt uit meer dan 115 vaatjes

28 oktober 2016 om 12:13

In de Beurs van Berlage worden dit weekeinde zeker weer zo’n 12.000 bockbierdrinkers verwacht. Ruim 100 vrijwilligers tappen uit meer dan 115 verschillende vaatjes. Kortom, het is weer tijd voor het jaarlijkse PINT Bockbierfestival.

Elk jaar komen er meer liefhebbers naar de Beurs van Berlage aan het Damrak in Amsterdam. Afgelopen jaar waren het er ruim 12.000 en de verwachting is dat dit jaar dat aantal ook wel weer gehaald zal worden. Bezoekers staat heel wat te wachten. Er worden tenminste 115 verschillende bockbieren geschonken. Dit zijn voornamelijk bieren van Nederlandse bodem met zo hier en daar een buitenlander.

Verkiezing Beste Bockbier

Het Bockbierfestival is meer dan bockbier alleen. Er zijn diverse stands waar je wat lekkers kunt eten, er worden boeken en T-shirts verkocht en natuurlijk is er ook muziek. Tijdens het festival wordt ook traditiegetrouw het Beste Bockbier van Nederland gekozen. Deze competitie staat onder leiding van bierdeskundige Derek Walsh. Samen met een internationaal gezelschap keurt hij alle bieren. De winnaars van de competitie worden zondag bekend gemaakt.

Openingstijden en entree

Vrijdag 28 oktober van 17.00 tot 23.00 uur
Zaterdag 29 oktober 12.00 tot 23.00 uur
Zondag 30 oktober van 12.00 tot 19.00 uur.

De entree bedraagt € 20,00 per persoon. Hiervoor krijg je een starterspakket bestaande uit een uniek festivalglas, een festivalboekje en 3 consumptiemunten. Losse munten kosten € 2,75 per stuk en zijn verkrijgbaar in de zaal. Het starterspakket kan alleen contant worden betaald. Voor de losse munten zijn er muntautomaten in de hal waar je met pin kunt betalen en bij de kassa in de zaal kun je zowel contant als met pin betalen.