Deze bierflesjes lever je leeg gewoon weer in bij de bezorger!

25 maart 2018 om 08:15

Heb jij de milieubewuste elektrische bezorgwagens van Picnic al eens zien rondrijden? Binnenkort bezorgen de karretjes van de online supermarkt ook bier in een milieubewuste verpakking. En nog mooier, als het bier op is kun je de flesjes gewoon weer bij de bezorger inleveren!

Picnic

Picnic is een Nederlandse online supermarkt zonder eigen fysieke winkels. De Picnic bezorger levert uitsluitend aan huis met de compacte, speciaal ontwikkelde E-workers. Deze elektrische auto’s dringen negatieve gevolgen voor het milieu in woonwijken zoals CO2uitstoot, stank en lawaai terug door op een stille en schone manier te functioneren. De supermarkt begon in 2015 in Amersfoort en heeft de mijlpaal van honderd bezorgkarretjes vorig jaar reeds behaald. En ze blijven maar groeien.

KwartKrat

De supermarkt luistert goed naar haar klanten en de markt. Daar klonk het geluid van nog meer milieubewuste en tijdbesparende acties en daarom zijn zij nu een samenwerking met Heineken aangegaan. Heineken zit namelijk groot potentieel in thuisbezorgservices en mogelijkheden om milieubewuster te werken. De samenwerking heeft als doel nog beter te voorzien in de wensen van de online shopper en de bezorging van producten nóg makkelijker te maken. En zo werd de KwartKrat geboren!

Inleveren bij de bezorger

De KwartKrat is speciaal gemaakt voor de duurzame distributiemethode van Picnic. Eén van de voordelen van de KwartKrat is dat er qua vuil uiteindelijk enkel een kartonnen houder overblijft. De lege flesjes kunnen namelijk bij een volgende bestelling retour worden gegeven aan de bezorger van Picnic.

De Picnic variant heeft 6 flesjes met een karton zodat deze goed bij elkaar blijven. Dat op zichzelf is niet direct uniek aangezien de schappen volstaan met in karton verpakte sixpacks. Maar vaak zijn dat wegwerpflesjes in plaats van statiegeldflesjes. Hoeveel de KwartKrat kost is nog niet bekend.