Paradiso viert 50-jarig bestaan met jubileumbier Gloria

15 februari 2018 om 08:00

Het Amsterdamse poppodium Paradiso bestaat dit jaar maar liefst 50 jaar, en dat moet natuurlijk gevierd worden! Daarom heeft Paradiso samen met brouwerij Poesiat & Kater het jubileumbier ‘Gloria’ ontwikkeld.

Gloria

‘Gloria’ wordt ter ere van het 50-jarig bestaan van Paradiso gebrouwen door de Amsterdamse brouwerij Poesiat & Kater. Het bier wordt gebotteld in een speciaal vormgegeven aluminium longneck. Gloria is een Golden Pale Ale  met 5,0% alcohol en met een frisse en volle smaak. Het moutige karakter zorgt voor een vol mondgevoel en de fruitige afdronk maakt het een zeer smaakvol bier. De naam verwijst naar de geschiedenis van Paradiso en naar de feestelijkheden die in het kader van dit jubileum plaatsvinden. Vanaf februari is Gloria verkrijgbaar bij alle Paradisolocaties en in verschillende andere geselecteerde horeca- en retaillocaties.

Paradiso 50 jaar

Het 50-jarig bestaan van het podium wordt niet alleen gevierd met dit bier, het hele jaar staat bol van de bijzondere activiteiten en uitingen. Zo trouwden er op 14 februari elf stellen en wordt op 29, 30 en 31 maart het jubileum uitgebreid gevierd met het PARADI50 Verjaardagsweekend met drie uiteenlopende programma’s. Ook is er een groot posterproject met met vijftig kunstenaars dat in maart van start gaat.

Poesiat & Kater

Poesiat & Kater is een in 2014 opgerichte bierbrouwerij in Amsterdam-Oost. Hier creëert brouwer Julián Álvarez Zárate de bierrecepten en zorgt hij voor het een goedlopend brouwproces. Hij brouwt in de karakteristieke brouwerij Van Vollenhoven-bieren, naar traditionele en historische recepten uit de 19e eeuw, maar ook moderne en experimentele Poesiat & Kater bieren. Voor het 50-jarig bestaan van Paradiso is er gezocht naar een speciale receptuur die past bij deze feestelijke gelegenheid.

Verkrijgbaarheid

Gloria wordt primair geschonken bij alle Paradisolocaties en bij Proeflokaal Poesiat & Kater en kost €5,00. Daarnaast komt het gerstenat beschikbaar via verschillende horeca- en retailgelegenheden. De volledige lijst met schenklocaties is te vinden op de website van Paradiso en Poesiat & Kater.