Oranjebier van Rockin’ Ludina Brewery uit Groningen

22 oktober 2017 om 08:00

Volgend jaar met Koningsdag zal de Koninklijke familie der Nederlanden Groningen aandoen. Of je nu wel of niet iets voor het koninklijk huis voelt, het is natuurlijk wel een dingetje. Zoals er voordelen zijn, zo zijn er ook nadelen aan verbonden.

Door Dennis Hofman

Kosten noch moeite gespaard

Groningen wil zich natuurlijk goed presenteren dus zullen er kosten noch moeite gespaard worden om de binnenstad tip top in orde te maken. Aan de andere kant moet dat natuurlijk wel allemaal weer worden betaald. Commercieel gezien is het ook zeer aantrekkelijk. Je ziet nu al langzaam acties voorbij komen op social media met betrekking tot deze heugelijke dag in 2018.

Zo ook bij Rockin’ Ludina Brewery. Deze jonge brouwerij uit de stad Groningen wil een oranjebier brouwen voor deze bijzondere dag. Rockin’ Ludina heeft zich sinds de presentatie van hun eerste bier op 19 juni 2015 al aardig geprofileerd in de bloeiende biercultuur van de stad.

Het is allemaal begonnen op een oude tjalk uit 1910 gelegen aan de Turfsingel in de binnenstad van Groningen. Daar werden de eerste bieren gemaakt. Maar sinds eind 2015 worden de bieren gebrouwen bij een van de grotere brouwerijen in Groningen.

Oranjebier

Om het oranjebier onder de aandacht te brengen heeft de brouwerij er een prijsvraag aan vast gekoppeld. Wie bedenkt de beste naam voor het bier. De persoon die de beste naam bedenkt krijgt een sixpack oranjebier. Maar mocht je winnen dan is de beste prijs natuurlijk de eer: een bier die de naam draagt die jij bedacht hebt.

Ik heb zelf natuurlijk ook mee gedaan, maar ik hou mijn ideeen nog even voor me. Lijkt het je nou ook leuk om mee te doen. Zoek Rockin’ Ludina Brewery dan hier op Facebook. En wie weet kun jij tijdens Koningsdag 2018 proosten met een lekker oranjebier in de hand met de naam die jij hebt bedacht! Deelname kan tot 1 december 2017, dus je hebt nog even de tijd. Succes en Rock on…