De Open Brouwerijdagen zijn begonnen!

1 juni 2018 om 12:30

Traditiegetrouw wordt de Week van het Nederlandse Bier afgesloten met de Open Brouwerijdagen. Bijna honderd Nederlandse brouwerijen openen dit weekend hun deuren voor bierliefhebbers en andere geïnteresseerden.

Uniek kijkje in de ketels

Vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni staan de deuren van ruim 100 Nederlandse bierbrouwerijen wagenwijd open voor het publiek. Je krijgt zo de kans een uniek kijkje in de ketels van de brouwerijen te nemen en de geheimen van de Nederlandse biercultuur te ontdekken. Van net geopende craftbeer brouwerijen tot internationaal opererende brouwerijen: alle brouwers delen de passie voor bier. Naast rondleidingen organiseren verschillende brouwerijen ook brouwdemonstraties en presentaties. 

Zo kun je bijvoorbeeld bij brouwerijen als Bronckhorster Brewing Company in Rha, Rigtersbier en Vandeoirsprong vrij rondlopen. Wordt er bij de Muifelbrouwerij in Oss een nieuw bier gepresenteerd en kun je brouwerij Steffelaar in Rotterdam ook van bijpassende hapjes genieten.

Vakmanschap in beeld

Het aantal Nederlandse brouwerijen blijft jaarlijks toenemen. Tijdens de Open Brouwerijdagen ontdek je alle facetten van het brouwproces. Michel Ordeman, voorzitter CRAFT benadrukt het vakmanschap van bierbrouwen: “Ook dit jaar nodigen bierbrouwers vol bierpassie in Nederland bezoekers uit om kennis te maken met het brouwproces. Het brouwen van bier is gebaseerd op een oud en eenvoudig principe, maar met de huidige technieken en ontwikkelingen is goed bierbrouwen een echt vakmanschap. De creativiteit van de brouwers en de veelvoud van de bierstijlen die verkrijgbaar zijn maakt Nederland een écht bierland.  Drie dagen lang ontdekken bezoekers de grote variëteit aan Nederlandse bieren én leren zij over het brouwproces. Dichterbij de bierbron komen ze niet!”

Je kunt deze dagen dus genieten van de honderden mooie Nederlandse bieren en hun makers. Ontmoet de brouwers en ontdekt hoe zij gloedvol praten over hun passie. Voor meer informatie over de deelnemende brouwerij en hun openingstijden ga je naar de website van De Week van het Nederlandse bier!

| Afbeelding: Gulpener Brouwlokaal |