Anima produceert gin, jenever en whisky op basis van bier

19 september 2017 om 07:30

De Nijmeegse distilleerderij Anima opent vrijdag 6 oktober haar deuren. Uniek aan het merk is dat voor de productie van haar gin, jenever en whisky bier gebruikt wordt. Het bier dat de basis vormt voor de dranken is restbier van Brouwerij de Hemel in Nijmegen. Bier dat anders weg wordt gegooid krijgt op deze manier een tweede leven.

Bier in plaats van moutbeslag

Bij de nieuwe Nijmeegse Distilleerderij Anima worden dranken gestookt die in hun oorspronkelijke vorm een moutbeslag als basis hebben. In plaats van een moutbeslag maken de distillateurs van Anima dus gebruik van bier van Brouwerij de Hemel. Bier ontstaat ook uit een moutbeslag maar ondergaat een paar extra stappen die meestal bij de productie van gin, jenever of whisky over worden geslagen.

Aandacht voor ambacht

Al jaren wordt bij Brouwerij de Hemel op deze manier omgegaan met restbier. Voorheen kregen de gedistilleerde dranken echter nog niet de aandacht die zij verdienen. Anima hoopt daar verandering in te brengen. De eigenaar van de distilleerderij, Thieu Hegger, denkt dat het succes van ambachtelijke en regionale producten ook voor interesse in Anima zal zorgen.

Vier verschillende dranken op basis van bier

‘Op het gebied van bier zien we al jaren een enorme groei richting het kleinschalige, ambachtelijke en regionale aspect van het product. Gedistilleerde dranken zijn nog lang niet op het punt waar speciale bieren zijn, maar je ziet het wel rap die kant uit gaan.’ Er worden vier verschillende dranken geproduceerd bij Anima: gin, jenever, 3 jaar oude whisky en 5 jaar oude whisky.

Bron: Misset Horeca