Proef het Texelse zomergevoel in de nieuwe Seumerfeugel

18 mei 2018 om 08:00

Dit weekend lanceert de Texelse Bierbrouwerij haar nieuwste zomerbier. De Texels Seumerfeugel is een dorstlessend tarwebier dat zijn naam te danken heeft aan een op Texel zeer bekend fenomeen…

Seumerfeugel

Maandenlang zijn ze in geen velden of wegen te bekennen en dan wordt het weer zomer. Zodra de zon begint te schijnen komen ze op heel Texel tevoorschijn: Seumerfeugels. Badgasten op weg naar het strand. Op zoek naar een beetje verkoeling, de frisse wind en zilte zee. En dan, zoals ze op Texel zeggen, heerlijk in het sóntje met een koud biertje in de hand. Met de Seumerfeugel biedt Texels een nieuwe, dorstlessende zomervariant met een eigen gezicht, die tegelijkertijd ook goed tussen de andere bieren in hun familie past.

Een vleugje Texel

In de Seumerfeugel proef je de Texelse tarwe en de zeekraal, ruik je de zilte Waddenlucht en frisse wind, voel je de zon schijnen op je schouders. Het zand kriebelt nog net niet tussen je tenen. Dat echte eilandgevoel is belangrijk voor Texels; iedereen het vrije, oprechte gevoel geven dat je krijgt zodra je op Texel bent. De bieren van Texels zijn dan ook al sinds de oprichting van de brouwerij, in 1999, nauw verbonden met de ongerepte natuur van het eiland met zijn zuivere water, gefilterd door de duinen. Door het unieke klimaat met meer zonuren en minder regen, groeien gerst en tarwe tot uitgesproken dikke korrels. Dit alles proef je terug in de bieren van deze brouwerij op het Waddeneiland.

Heerlijk verfrissend

Dit nieuwe bier van Texels oogt licht van kleur en is troebel in zicht. Het is een droog Tarwebier met een frisse, licht zurige smaak, die onder andere is verkregen door gebruik te maken van Sauer mout. De hopsoorten (Hallertau Mittelfrüh en Saphir), ook droog gehopt, zorgen voor de lichte bitter en frisse citrustonen. De toegevoegde zeekraal geeft een lichtzilte afdronk, die de lekkerste kenmerken uit het bier naar boven haalt. Net als andere Texels bieren wordt de Texels Seumerfeugel ook navergist op fles en fust. Texels Seumerfeugel heeft een laag alcoholgehalte van 3.9%, dat is ideaal voor de warme zomerdagen.

Lancering op Texel en aan vaste wal

Op 19 mei wordt Texels Seumerfeugel op Texel geïntroduceerd tijdens het Speciaalbierfestival van café De Slock in Den Burg. En 24 mei komt de Seumerfeugel aan vaste wal bij het Bierproeffestival van de Week van het Nederlandse bier in Den Haag. Vanaf 28 mei is het bier in heel Nederland verkrijgbaar in horeca en slijterij.

 

De Texelse familie bestaat inmiddels uit 12 speciaalbieren. Texels Skuumkoppe, Vuurbaak, Stormbock en Goudkoppe zijn gerenommeerde jongens. Daarbij is er ook een specifiek seizoensaanbod, zoals het diep robijnrode Texels Bock voor de herfst en Texels Springtij, een stevig blond lentebier met een bloemig aroma. Bekijk hier alle bieren van de Texels Bierbrouwerij!