Ontdek de favoriete bieren van Bierista’s!

8 juli 2018 om 08:00

Als gediplomeerd Bierista heb je natuurlijk zo je favoriete bieren. Omdat wij op biergebied het liefste alles weten van onze gediplomeerde Bierista vragen wij hen wat hun Top 3 bieren zijn. Dat is voor de meeste Bierista’s een lastige vraag, maar uiteindelijk stellen zij stuk voor stuk een mooi lijstje op. Lees je mee?

Als Bierista ben je een Meester in Bier, je kunt anderen namelijk inspireren en informeren over bier. Jouw bierkennis is na de online cursus op het niveau van een echte bierkenner en zo ga je dan ook graag het leven door. Zie je iemand twijfelen aan de bar of bij het schap? Dan stap je er gewoon op af, want misschien kun je wel helpen! Dat is toch juist hartstikke leuk. Want wie wilt er nu niet een bier dat perfect bij zijn of haar smaak past.

Daarom inspireren onze Bierista’s de bezoekers van de website dan ook graag. Dit keer vertellen Bierista’s Ton, Mark en Olga wat hun favoriete bieren zijn!

Bierista Ton

Ton begeeft zich al jaren in de bierwereld. Zo geeft hij bijvoorbeeld ook proeverijen en heeft hij een impostante verzameling bieretiketten. “Mijn favoriete bieren zet ik graag op een rijtje. Ik kan die lijst heel lang maken maar dit is mijn top 3”:Bierista's favoriete bieren Ton

1. Westmalle TripelDit bier heeft alles: geur, smaak, pareling. Hop (bitter) en zoetig gaan hand in hand. Lange nasmaak. Helemaal in balans.

2. Black Bastard – MuifelbrouwerijDit bier van de Muifelbrouwerij heeft voor mij de perfecte balans tussen gebrande mouten en hop. Dit bier is gedryhopped en dat merk je direct!

3. Liefmans GoudenbandDit bier heeft voor mij de perfecte combinatie van zuur en zoet met de rijke geur en smaak van eiken!

Bierista MarkBierista's favoriete bieren Mark

Als eigenaar van Bierslijterij EDrinks te Eindhoven, waar ruim 1000 soorten bier in de schappen staan, is Mark al jaren bierliefhebber. Een top 3 was lastig, maar niet ondenkbaar.

1. OrvalOmdat ieder flesje Orval een unieke smaakbelevenis heeft. Hij kan hoppig, fruitig, bitter zijn en heeft een prachtige, volle, stabiele schuimkraag.

2. De Ranke GuldenbergAl jarenlang 1 van mijn favorieten. Het bier heeft een perfecte balans van zoetheid, hoppigheid en bitterheid

3. Schneider Weisse Tap 5Al sinds de eerste keer dat dit bier als collab tussen Schneider Weisse en Brooklyn Brewery uitkwam wat ik verkocht. Een prachtige volle Weizener (volle banaan en kruidnagel) in combinatie met citrusachtige hoparoma’s. Nagenoeg perfect.

Bierista Olga

Olga is ondertussen ruim 2 jaar werkzaam in de bierwereld en volop bezig haar biersmaak te ontwikkelen. “Ik probeer elke dag een nieuw biertje uit en drink daar dan een proefglas van. Ik heb niet specifiek 3 topfavorieten, ik vind heel veel lekker maar onderstaande steken op dit moment voor mij boven de rest uit..”

Bierista's favoriete bieren Olga1. Dubbele bier Vandeoirsprong | Heerlijke dubbel! Goed in balans, niet te zoet, niet te bitter, en smakelijk licht kruidig. Een lekker avondbiertje om goed van te genieten.

2. Braupakt Weihenstephaner | Op een zomerse dag, zoals de afgelopen tijd, neem ik deze na het werk. Verfrissend voor het eten zoals bij een zelfgemaakte pizza. Met de volle schuimkraag en heerlijke geur echt een feestje, het oog wil ook wat!

3. Pohjala Beer Uus Maailm | Ik heb echt moeten wennen aan de smaak van een IPA, de geur van de meeste IPA vind ik verrukkelijk maar ja, dat bittere he… Ik ben wel groot fan van Session bieren omdat lagere alcholpercentages gewoon wat makkelijker wegdrinken. Dit bier heeft voor mij alles: tropische geuren, goede mildbittere smaak, niet te zwaar en lekker fris.

Ben jij gediplomeerd Bierista en wil je ook jouw favorieten delen? Stuur ons dan even een mailtje!

Meer interesse in de Bierista Bieropleiding? Klik hier dan naar de pagina met meer informatie!