Omer en LeFort gaan voor nog meer capaciteit in 2019

24 december 2018 om 08:00

De Belgische brouwerij Omer Vander Ghinste kondigt nieuwe investeringen aan. Nadat vorig jaar nog een gloednieuwe brouwzaal in Bellegem werd gebouwd, is het dit jaar tijd voor een nieuw magazijn. Dat maakt weer plaats voor nieuwe ketels en tanks!

De West-Vlaamse brouwer van onder andere de Omer Blond en LeFort Tripel verkocht in 2018 voor het eerst meer dan 100.000 hectoliter bier. De omzet steeg vorig jaar al naar 24,2 miljoen euro en de het bedrijf maakte zo’n 4,1 miljoen euro winst. Voldoende ruimte dus om aan meer brouwcapaciteit te werken!

Forse groei

De familiebrouwerij groeit fors en maakt nationaal en internationaal steeds meer naam onder allerhande bierliefhebbers. Nadat Omer Vander Ghinste zich sinds 2008 met het blonde bier ‘Omer’ in België en Nederland op de kaart heeft gezet, koestert de brouwerij nog verdere buitenlandse ambities. Omer is na Leffe, Duvel en Westmalle het meest verkochte zware blonde bier België.

LeFort kun je kennen van de smaakvolle LeFort Tripel. Dat bier werd aflopen jaar tijdens de World Beer Cup nog verkozen tot de beste Tripel ter wereld. En je mag ons geloven, die wil je echt een geproefd hebben! De verfrissende, smaakvolle Tripel is niet alleen een allemansvriend, maar ook overheerlijk te combineren tijdens het eten.

Klaar voor de toekomst

Gebaseerd op cijfers uit 2017 verkoopt de brouwerij jaarlijks net geen 9.000 hectoliter bier in het buitenland, dat zijn ruim 3 miljoen glazen bier. Die export is goed voor 10 procent van de jaarlijkse productie. En dat willen zij vergroten tot 25 procent. Aan die weg wordt hard getimmerd en dat werpt zijn vruchten af! 

Om de groei gaande te houden bouwt de eigenaar van de Omer- en LeFort-bieren een nieuw magazijn in het Belgische Zwevegem. In het oude magazijn in de brouwerij in Bellegem komen nieuwe gistings- en lageringstanks en een nieuwe bottelarij te staan. Wij kijken uit naar nog meer smaakvolle Omer en LeFort bieren. Jij ook?