Oldskool Brewery zoekt investeerders voor ‘Natte Droom’

5 september 2018 om 08:00

Oldskool Brewery uit Eindhoven is een crowdfundingscampagne gestart om eigen ketels, de aankoop van Natte Hop en het brouwfeest ‘Droomnacht’ te kunnen financieren. Om zijn ‘Natte Droom’ uit te laten komen heeft eigenaar Dennis Kort een bedrag van €23.293,00 nodig. Daar willen we natuurlijk meer over weten! Bierista Mark van Bergen woonde daarom maandag 3 september de lancering van de crowdfunding bij. Hij vertelt je meer!

Door Mark van Bergen

Kwaliteitsbieren

Traditionele bieren brouwen, maar dan wel in een nieuw en perfect passend jasje. Dat is wat Oldskool Brewery voor ogen heeft. Focussen op oude bierstijlen, met pure liefde voor klassieke en moderne hoppen hoog in het vaandel. Zo proberen zij altijd de perfecte combinatie te vinden, om gebalanceerde en kwalitatief hoge bieren te kunnen brouwen. De invloeden vanuit Amerika en België willen zij zo veel mogelijk beperken en vooral bieren brouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. 

Sinds de start van Oldskool Brewery, ruim 6 jaar geleden, is er een hoop gebeurd. Groei, stress, bloed, zweet en tranen. En dat werd allemaal beloond! Met het openen van Drinkers Pub in 2016 en even later de tweede bar in Nederland, is er een stabiele basis voor de Oldskool bieren gecreëerd. Met bijna 1000 hectoliter bierproductie in 2017 en toenemende huurbrouwerijprijzen in Nederland is het nu tijd voor de volgende stap!

Crowfunding

Om de productie van de Oldskool bieren te verhogen is het doel van de crowdfunding om twee 33 hectoliter CCT tanks aan te kunnen schaffen. Zo kan eigenaar Dennis Kort de productie het hele jaar op peil houden. “Deze gemodificeerde tanks zullen in eerste instantie bij Ramses Bier in Hooge Zwaluwe komen te staan en zullen in meeverhuizen als Ramses vertrekt of verplaatst worden naar een nieuwe locatie elders in het land”, aldus Dennis.

“Met deze ketels kan ik ervoor zorgen dat niet alleen mijn bieren zoals Skinny Jeans, Hopplukker en andere Oldskoolbieren het hele jaar door verkrijgbaar zullen zijn, maar ook Brouwerij Ramses kan zijn biervoorraad zo constant op niveau houden. Nu is dat nog niet het geval en daarom moet er geïnvesteerd worden in de toekomst!”

Hoppigste bier ter wereld

oldskool

Dennis Kort vertelt. Door Mark van Bergen

Daarnaast is het plan om natte hop uit Beieren te gaan halen en dit tijdens het geplande brouwfeestje ‘Droomnacht’, direct te gebruiken in een nieuw brouwsel van de ‘Natte Droom’. Dit is ooit als wild idee van Ramses en Dennis begonnen. De heren wilden namelijk 100 kilo hop gebruiken om 15 hectoliter bier te brouwen, en dat hebben ze gedaan. Ondertussen is de Natte Droom uitgegroeid tot het favoriete bier van de brouwers, en niet alleen van hen. Het bier is namelijk elk jaar meteen uitverkocht! Het brouwfeestje Droomnacht staat dan ook volledig in het teken van deze nieuwe ‘Natte Droom’. Een bier dat volgens Dennis vanaf dit jaar het meest hoppige bier ter wereld is!

Investeren in Oldskool

Als investeerder kun je diverse kanten op. Je kunt bier en/of hop kopen, deelnemen aan de Droomnacht, maar je kunt ook geld uitlenen tegen een nominaal jaarrendement van 4% in geld of 7.5% in bier. “Hopelijk wordt deze droom werkelijkheid, want ik wil namelijk graag nog 30 jaar door”, sluit Dennis af. En dat lijkt te lukken, de crowdfunding is namelijk al over e helft!

Investeren in Oldskool Brewery of meer informatie over de crowdfunding? Dennis regelt dit graag persoonlijk. Neem daarom via deze website contact op met Oldskool Brewery.