Oersoep Craft Beer Festival gratis te bezoeken voor Bierista’s!

4 september 2018 om 08:00

Zondag 9 september bruist het in het Honigcomplex in Nijmegen van het bierplezier! Brouwerij Oersoep organiseert dan alweer de derde editie Oersoep Craft Beer Festival. Als gediplomeerd Bierista staat er ook voor dit festival weer een leuke actie voor je klaar!

Oersoep Craft Beer Festival

We hebben dit keer even wat langer geduld moeten hebben tot een nieuwe editie van dit fijne bierfestival. Brouwerij Oersoep nam een tussenjaar maar heeft voor zondag 9 september veertien verschillende binnen- en buitenlandse brouwerijen uitgenodigd om weer een spetterende editie van Oersoep Craft Beer Festival te realiseren. Tijdens het festival, dat plaatsvindt op het industriële Honigcomplex in Nijmegen, zijn er bijna 200 nieuwe brouwsels te ontdekken. 

Uit binnen- en buitenland

De brouwers staan te trappelen om jullie als bezoekers te voorzien van hun nieuwste, gekste en spannendste creaties. De line-up bestaat onder andere uit Nederlandse toppers als Van Moll uit Eindhoven en Brouwerij Frontaal uit Breda, maar ook internationale brouwers zoals Borg Brugghús uit IJsland en – een primeur voor Nederland – het Spaanse Cyclic Beer Farm. 

Naast de bieren van Brouwerij Oersoep, wordt tijdens dit festival ook de nadruk gelegd op droge, hoppige en fruitige bieren. De aanwezige, bevriende brouwerijen zijn allemaal gespecialiseerd in het brouwen van verrassende brouwsels met wilde gisten, grote hoeveelheden hop of seizoensgebonden fruitsoorten. Daar wordt natuurlijk ook heel lekker mee gecombineerd! Tijdens het festival wordt de culinaire omlijsting verzorgd door de BBQ Brandtweer, STOOM Beer & Food en het vernieuwende Fermenthings uit België. Daar ga je zeker weten iets heel smakelijks bij vinden!

Unieke sfeer en locatie

Door de unieke industriële locatie met veel hoekjes en gaatjes krijgt het festival zijn intieme, speelse sfeer. De geschiedenis van de oude Honigfabriek is dan ook overal terug te zien. In samenwerking met verschillende kleine bedrijven uit de omgeving van Nijmegen wordt het festival gevuld. Sietse Abbink – ‘De Omvormer’ – verzorgt de creatieve aankleding van het festival. Daarnaast komt de Bierhoeder langs met een uniek concept en bouwt Billy Vots, de Bierhoeder, voor één dag zijn vintage camper om naar een uitgebreide rijdende bierwinkel!

Gratis toegang voor Bierista’s!

Zondag 9 september ben je van 13:00 tot 20:00 van harte welkom op het Honigcomplex in Nijmegen. Kaarten kosten €15,- en zijn inclusief entree, twee munten en een uniek festivalglas. Dit kun je hier vooraf bestellen.

Voor gediplomeerde Bierista’s is dit festival gratis te bezoeken! Meld je aan door te mailen naar frouke@bierista.nl.

Wil je ook van dit soort voordelen profiteren? Volg dan de Bierista Bieropleiding! Check de pagina voor meer informatie over onze online cursus tot Meester in Bier.