Oedipus & Torch Gallery collab #2 is Unreal!

13 februari 2018 om 08:00

De Amsterdamse craftbier brouwerij Oedipus is bezig met de ontwikkelingen van een nieuw bier. Deze tweede collaboration brew met Torch Gallery noemen zij; Unreal!

Oedipus

Je herkent de bieren van Oedipus al snel aan hun kleurrijke etiketten. De flessen alleen al zijn een lust voor het oog en ook de bieren stellen liefhebbers niet vaak teleur. Mannenliefde, Mama, Polyamorie, Offline… Je hebt er vast wel eens een geproefd en zo niet, dan moet je dat zeker eens doen!

Bij brouwerij Oedipus is het team altijd op zoek naar nieuwe inspiratie. Hun gedeelde liefde voor kunst helpt daar ook zeker een handje bij. Niet gek als één van de compagnons afgestudeerd is aan de Kunstacademie en de ander fervent kunstverzamelaar. Voor het design van de etiketten van de vaste bieren werken zij veel samen met de Franse ontwerper Victor Brangolo.

Torch Gallery

Afgelopen zomer is Oedipus begonnen aan een reeks collaboration brews in samenwerking met de Amsterdamse kunstgalerie Torch. Voor het eerste bier in deze serie hebben zij zich laten inspireren door kunstenaar Philip Akkerman. Dit bier werd in september 2017 gelanceerd en ook bij dit bier waren de etiketten weer om door een ringetje te halen. De kunstenaar ontwierp voor dit Bockbier drie verschillende etiketten. Deze etiketten doen je denken aan het label van een verfijnde Bordeaux wijn. Na het succes van deze collab zijn zij nu toe aan een tweede samenwerking!

Unreal

In zijn aankomende tentoonstelling in de Amsterdamse Torch Gallery zal kunstenaars Thijs Zweers zijn UNREAL collectie presenteren. Van 10 maart t/m 7 april zijn zijn donkere, minimalistische houtskool kunstwerken te aanschouwen. Thijs Zweer creert zijn beeld van een fictieve maatschappij, een digitaal oerwoud. Met titels als Habitat of Power, Zero One en Unreal verwachten wij hier een knaller van een crafbier van Oedipus bij!

De kunstenaar maakt zijn tekeningen met Siberisch houtskool. Door de lagen van een donkere, overbegroeide jungle kunnen we waarschijnlijk rekenen op een lekker wild bier. En behalve dat het bier UNREAL wordt, zeggen de brouwers er zelf ook nog niet te veel over. Dit nieuwe bier zal 9 maart gelanceerd worden, dus we moeten nog even geduld hebben!

Meer over Oedipus

Meer weten over de bieren, passie en visie van Oedipus Brewing? In dit interview vraagt Alain de directeur van Oedipus, Tristan Spits, het hemd van het lijf!