Noordelijk Kerst- en Winterbierenfestival zondag in Hoogeveen

16 december 2016 om 08:15

Op het Plein Hoofdstraat Noord in Hoogeveen wordt zondag 18 december het Noordelijk Kerst- en Winterbierenfestival gehouden. In totaal 24 kramen worden ingericht als uitgiftepunten van de lekkerste bieren.

Het Noordelijk Kerst- en Winterbierenfestival wordt georganiseerd door PINT regio Noord. Het festival, dat dit jaar voor de zevende maal wordt georganiseerd, heeft een aardige traditie op het gebied van extreme weersomstandigheden. Als we Piet Paulusma mogen geloven houden de weergoden zich zondag een keertje koest. Het festival begint om 14.00 uur en duur tot 19.00 uur.

De toegang tot het festivalterrein is gratis. Wil je bier proeven, dan moet je een festivalpakket kopen van € 15. Dat pakket bestaat uit 5 festivalmunten, het infoboekje en het festivalglas. Bij vertrek kun je het glas weer inleveren. Dan krijg je twee euro terug; je kunt het ook als aandenken meenemen naar huis.

Enkele brouwers die hun opwachting maken op het festival zijn Noarder Dragten, Jonge Beer, Kleine Beer, Berghoeve, Maallust, Gulzige Gans, Muifel, Het Roze Varken, Rockin’ Ludina, Martinus en diverse anderen.