Frank Bruin is Nederlands Kampioen Biertappen 2018!

14 januari 2018 om 08:00

Afgelopen week werd op de Horecava in Amsterdam de spannende finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen gehouden. Frank Bruin van De Noot Horeca Groep nam de eerste prijs mee naar Wijk aan Zee.

NK Biertappen

Dit Nederlandse Kampioenschap wordt georganiseerd door Stichting Tapwedstrijden.nl. Op deze manier willen zij horecaprofessionals enthousiast en bekend maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van deze stichting in 2010 zijn er zo’n 300 tapwedstrijden georganiseerd en zijn er na dit NK reeds 8 Nederlandse Kampioenen verkozen. De vraag naar gastvrijheid en goed tappen stijgt de afgelopen jaren gestaag. Het niveau van de deelnemers ligt elk jaar hoger en wij zien dat ondernemers veel werk maken van de gastvrijheid die zij en hun personeel aan de gasten leveren.”, aldus Vincent van der Wardt, voorzitter van Stichting Tapwedstrijden.nl.

Voorafgaand aan de finale hebben er een aantal regionale wedstrijden en een hoop lokale voorrondes plaatsgevonden. 58 Toptappers hebben zich tijdens deze voorbereidingen geplaatst voor de finale. Hun opdracht? Tap 2 fluitjes bier, 2 vaasjes bier en schenk twee speciaalbieren uit de fles. Dit jaar is er gekozen voor de Rechthuis Blond en Hertog Jan Prestige. Vol passie gingen de 10 finalisten, 8 mannen en 2 vrouwen, aan de slag!

De finale

De finalisten hebben zich uitvoerig kunnen voorbereiden op de punten waar de jury op let. Dit begint namelijk al bij het droogmaken van het dienblad, het juiste aantal viltjes, de kwaliteit van het spoelwater en het voorbereiden van de glazen. Daarna wordt er vooral gekeken naar de manier van schenken, het gebruik van de tapkraan, het afschuimen en natuurlijk de manier van uitserveren. Bij het schenken van speciaalbieren wordt ook op diverse punten streng gelet, benieuwd naar welke punten dat zijn? Dat lees je in het protocol van Tapwedstrijden.nl.

Frank Bruin van De Noot Horeca Groep uit Wijk aan Zee bewees zich als de ultieme Nederlands Kampioen Biertappen. Op de tweede plaats eindigde Erwin Stokmans van Beachclub Lemmer en de derde plaats was voor Camiel Absil van de Italiaanse bar Il Bacaro in Maastricht.

[Afbeelding: Facebook Tapwedstrijden.nl]