Nieuwe La Trappe Quadrupel Oak Aged verkrijgbaar

18 juli 2018 om 08:00

In de Kloosterwinkel van Abdij Koningshoeven is sinds vorige maand een nieuwe variant van de La Trappe Quadrupel verkrijgbaar. Dit bier wordt sinds 2009 in verschillende batches opnieuw uitgebracht als Oak Aged Serie. Dit keer is het bier, batch 31, gerijpt op Malbec vaten. 

Oude traditie

La Trappe heeft in 2009 een oude traditie in ere hersteld. De La Trappe Quadrupel werd op houten vaten gelegd om te rijpen en te ontwikkelen in smaak. De resultaten zijn keer op keer prachtig te noemen. Iedere batch wordt te rijpen gelegd op andere vaten en daardoor heeft elke Oak Aged-serie zijn eigen smaakkenmerken. Dit keer is het bier gerijpt op vaten waarin onder meer port, witte en rode wijn, cognac, whiskey en rum hebben gezeten. 

La Trappe Quadrupel Oak Aged 31

“Telkens is het voor de brouwmeester een uitdaging om tot een goede en mooie Quadrupel-compositie te komen. Eentje die verrast en naast de nieuwsgierigheid ook de tong prikkelt”, vertelt broeder Wigbert op de website van de abdij. Hij benadrukt dat de productie van Quadrupel Oak Aged gelimiteerd is. “Het is voor de echte bierliefhebber een must om deze batches te proeven.”

Extra pluspunt: dit bier kan vele jaren (rechtopstaand en op keldertemperatuur) worden bewaard. Het bier blijft rijpen en krijgt zo een steeds vollere smaak. De juiste schenktemperatuur ligt tussen de zestien en achttien graden Celsius. Voor West-Europa kan de Quadrupel Oak Aged enkel worden gekocht in de Kloosterwinkel en via de webshop. Je hebt het bier dan in een mooie geschenkkoker voor €12,50 in handen.