Nieuwe bieren van The Flying Dutchman Nomad Brewing Company

5 januari 2018 om 08:00

We kregen weer een mooie lijst nieuwe bieren binnen van The Flying Dutchman Brewing Company. Zoals we van deze brouwerij gewend zijn zitten er weer een aantal verse tongbrekers tussen!

Vraag en Antwoord

Als antwoord op de vraag naar laag alcoholische bieren die toch hoog op smaak zijn heeft brouwer Ronald de Waal in deze serie nieuwe bieren ook een Session IPA gebrouwen.

De Jah Jah Rub A Dug Mango IPA is gebrouwen met mango en de hopsoorten Galaxy, Mosaic en Citra om de eigenzinnige smaak te realiseren. Dit bier valt natuurlijk helemaal binnen de groeiende trend onder brouwerijen op een laag alcoholisch en smaakvol bier uit te brengen, maar dat is nog lang niet alles. The Flying Dutchman heeft ook twee Porters, een Stout en een Sour in deze serie uitgebracht.

Russian Imperial Stout

Beast of The East The Bear is There Russian Imperial Stout is een donkere, smaakvolle Imperial Stout. Deze stout is gerijpt met Ceylon kaneelstokjes, vanille, gerookte chili en Amerikaans Eiken houtsnippers. Je snapt het waarschijnlijk al; volle smaken en diepe, verwarmende tonen in deze ‘Beast of the East’.

Raspberry Chocolate Porter

Raspberry Dipping Chocolate Dripping Super Trouper Porter is de eerste Porter in deze serie. Beide Porters zijn fris en fruitig in de aroma’s en tonen. Dit bier is gebrouwen met een flinke lading verse frambozen en is daarna gerijpt op cacaobonen. Je ontdekt in dit bier een heel frisse smaak en sluit af met een wat meer zurige finish. Deze Raspberry Chocolate Porter kun je heel goed met een chocolade dessert combineren!

Black Currant Porter

The Gothic Price Of Darkness Black Currant Porter is een Porter gebrouwen met zwarte bessen. Het bier is gerijpt op cacaobonen, vanillebonen en Amerikaans eikenhout. Verwacht een verrassend frisse Porter met een zurige bite van de toegevoegde zwarte bessen. In de afdronk proef je de herkenbare portersmaken van chocolade en koffietonen terug.

White Wine Sour

Gosh It’s Posh Elderflower White Wine Sour is gebrouwen met witte wijn druiven en vlierbloesem. Dit bier moest dan ook een hybride worden tussen wijn en bier. Mede daarom is het bier gerijpt op Frans Eiken houtsnippers en gedryhopped met Nelson Sauvin hop.

Heb jij deze bieren van The Flying Dutchman al gedronken? Geef dan hier jouw mening!