Nieuw Lindeboom bier: Nederlands eerste Kersen Radler

11 april 2016 om 22:16

Lindeboom introduceert Nederlands eerste Kersen Radler. De bierbrouwerij uit Neer brouwt hiermee de tweede licht alcoholische dorstlesser. In 2015 presenteerde Lindeboom al de Citroen Radler, een aanvulling op het assortiment van ondergistende Lindeboom bieren en bovengistende Venloosch en Gouverneur speciaalbieren. 

Bewuste keuze consument

De Nederlandse bierliefhebber kiest tegenwoordig steeds bewuster voor een passend glas bier bij specifieke momenten, zo blijkt uit recentelijk gepresenteerde bierconsumptiecijfers van de brancheorganisatie Nederlandse Brouwers. Ook de behoefte aan smakelijke bieren met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en een lichter alcoholpercentage is groeiend. Lindeboom Citroen en Kersen Radler met 2% alcohol passen perfect in deze ontwikkeling.

Frisse smaak

In Lindeboom Kersen Radler vloeien Lindeboom Pilsener, gebrouwen met kristalhelder water uit Lindebooms eigen bron, en sprankelende kersenlimonade samen. De nieuwe Radler heeft een mild-hoppige smaak met een zoete toets van amarena kersen. Lindeboom presenteert tevens een nieuw ontwikkeld Radler glas voor een optimale smaakbeleving.