Nieuw in versvak van de supermarkt: Heineken Extra Vers

13 november 2015 om 07:00

Heineken introduceert volgende week Heineken Extra Vers bij een selectief aantal supermarkten op de Nederlandse biermarkt. Extra Vers is bier volgens het originele Heineken recept, extra beschermd tegen tijd, temperatuur en licht.

Na het ambachtelijke brouwproces wordt Heineken Extra Vers in een speciale verpakking, zo snel mogelijk en gekoeld naar de supermarkt gebracht. Zo blijft de heerlijk, verfrissende en pure smaak van vers bier uit de brouwerij behouden. Heineken Extra Vers staat dan ook niet in het bierschap in de supermarkt, maar in het koelvak op de versafdeling. Met de introductie van Heineken Extra Vers start de brouwer een compleet nieuwe categorie.

Lange lagering

Heineken wordt sinds de 19de eeuw volgens dezelfde receptuur gebrouwen met alleen de ingrediënten: zuiver water, mout, hop en het unieke A-gist. Na het brouwen wordt het Heineken bier gelagerd, horizontaal en langer dan de meeste andere pilsners, namelijk 21 dagen.

De meesterbrouwer vertelt

Willem van Waesberghe, sinds 1995 meesterbrouwer bij Heineken: “Voor mij is niets zo heerlijk als vers gebrouwen bier; hoe verser het bier, hoe verfrissender de smaak. Dat proeven wij als brouwers elke dag zelf in de brouwerij. Met Heineken Extra Vers kunnen we iedereen daar nu van mee laten genieten. Door het net gebrouwen bier zo snel mogelijk én beschermd tegen invloeden van buitenaf naar de supermarkt te brengen, kunnen we de smaak garanderen van het vertrouwde Heineken in de meest heerlijke, pure en verfrissende vorm. Voor mij als brouwer is het een droom dat de mensen nu ook thuis die smaak van vers bier, net uit onze brouwerij, kunnen ervaren!”

Beschermd tegen temperatuur en licht

Aan de prijswinnende receptuur van Heineken bier, de ingrediënten en het brouwproces valt volgens de brouwers niets meer te verbeteren. Zoals bij alle natuurlijke producten geldt ook voor Heineken bier dat tijd, temperatuur en licht de versheid van het product beïnvloeden. Daarom is Heineken Extra Vers extra beschermd tegen deze drie effecten: rechtstreeks uit de biertank wordt het bier gebotteld en extra snel van de brouwerij naar de supermarkt vervoerd. Zo kan iedereen nu ook thuis de heerlijke, pure en verfrissende smaak van net gebrouwen Heineken bier ervaren.

Groeiende vraag naar vers

Met de introductie van Heineken Extra Vers start Heineken een compleet nieuwe categorie in de supermarkt en speelt de brouwer in op de groeiende vraag naar verse producten. Zo vers dat het bier niet in het bierschap staat, maar gekoeld op de versafdeling van de supermarkt.

Heineken Extra Vers

De Heineken brouwerij staat in Zoeterwoude. Om het logistieke proces en gekoelde vervoer naar de supermarkt zo kort mogelijk te houden, is Heineken Extra Vers alleen in Nederland beschikbaar. Heineken Extra Vers is vanaf volgende week verkrijgbaar in een selectief aantal supermarkten van Hoogvliet, PLUS, DIRK en Dekamarkt. Heineken Extra Vers is dan ook online verkrijgbaar via www.hoogvliet.com en www.jumbo.com (vanaf 23 november). Heineken Extra Vers wordt per fles verkocht, de consumentenadviesprijs is € 1,09. Alle verkoopadressen en meer informatie staan op de website van Heineken Extra Vers

Bierista_Heineken_Vers.003