Nieuw van Brouwerij Palm: Palm Hop Select

18 oktober 2013 om 16:10

In oktober 2011 plantte Brouwerij PALM 800 hopplanten van de hopvariant Hallertau Mittelfrüh in haar eigen hoptuin bij de brouwerij in Steenhuffel, België. Met deze zelf geteelde hop creëerden de PALM brouwers PALM Hop Select, een complex maar gebalanceerd degustatiebier met 6% alcohol dat hergist op de fles.

Hopping in 3 fasen
PALM Hop Select ondergaat een hopping in drie fasen. Traditioneel voegen de brouwers een eerste maal hop toe in de kookketel van de brouwzaal.
In deze fase wordt de karakteristieke bitterheid gevormd. In de tweede fase komt de Hallertau Mittelfrüh in beeld. Deze hop wordt aan het einde van het kookproces toegevoegd,
de zogenaamde “late hopping”.
De laatste hopping vindt plaats aan het einde van de hoofdgisting. Tijdens deze fase (ook wel “dry hopping” genoemd) wordt de Hallertau Mittelfrüh van eigen teelt toegevoegd die zorgt voor een zeer fijn hoppig en lichtgroen aroma.

Door het gebruik van de kenmerkende PALM mouten en gisten heeft ook dit PALM bier de subtiele karameltoets, fruitigheid en malsheid zoals men van PALM gewend is. Om het hopkarakter optimaal te houden en om het bier te laten parelen, hebben de brouwmeesters ervoor gekozen om het bier een hergisting op fles mee te geven. De rijkelijke hopdosering en de hergisting op fles zorgen voor een fijne doordrinkbaarheid, een mooie schuimkraag en een goede houdbaarheid.
Vanaf deze week is PALM Hop Select verkrijgbaar bij de supermarkt in een 4x33cl clip verpakking. In de horeca is PALM Hop Select reeds beschikbaar in een geselecteerd aantal verkooppunten.