Nieuw bier van de FrietHoes & Jopen Bier: Schillen Blond

3 december 2018 om 08:00

 

De Haarlemse frietbakkers van de FrietHoes hebben de handen ineengeslagen met Jopen bier. Samen hebben zij het tweede bier van aardappelresten uitgebracht: Schillen Blond. Het is een fris, echt Haarlems brouwsel geworden!

Echt Haarlems bier

Sinds vorige week is Haarlem weer een eigen bier rijker. De FrietHoes en Brouwerij Jopen sloegen donderdag 29 november het eerste fust van de Schillen Blond aan in de Jopenkerk. Schillen Blond is niet het eerste bier van de Friethoes, in 2017 lanceerde zij al het Schillenbier gebrouwen door Brouwerij Troost. Dit bier werd gemaakt met de aardappelresten die in de frietsnijderij overbleven tijdens het produceren van de verse frieten.

Dit keer koos FrietHoes ervoor om samen met het eveneens uit Haarlem afkomstige Jopen het tweede bier te brouwen. Naast de eerder genoemde aardappelresten, bestaat Schillen Blond uit gerst, verschillende hopsoorten en gist. Schillen Blond is een fris bier met een licht bittere afdronk geworden. Het kenmerkende etiket op het flesje is ontworpen door bekende Haarlemmer Joost Swarte. Een echt Haarlems bier dus!

Smaakvol en puur

Alles aan dit nieuwe bier sluit aan bij waar FrietHoes bekend om staat. Hun verse friet is puur natuur, krokant, niet droog en smaakt naar aardappel. Het is echte friet zonder bewerkingen, toevoegingen en andere vreemde fratsen. Net als de Schillen Blond! De ambachtelijke frieten van FrietHoes zijn al sinds 2009 verkrijgbaar in de eigen winkel in Haarlem en bij verschillende restaurants door heel Nederland, zoals Rijks, De Biertuin en Madam. Daarnaast staan zij met hun verse friet ook op evenementen als Mysteryland en Best Kept Secret en in attractiepark De Efteling!