Nevel Artisan Ales bewijst dat Heimwee best lekker kan zijn

24 januari 2019 om 07:00

Nevel Artisan Ales uit Nijmegen komt met een bijzonder nieuw bier. Heimwee is de naam van een barrel aged sour met een reeks aan kruiden en Opal pruimen en 6% alcohol.

Nevel Heimwee is – zo zegt de brouwer – een eerbetoon aan vroeger tijden, toen bieren wild en kruidig waren, gebrouwen met ingrediënten die naast de brouwerij groeiden. Het bier is gebrouwen met medewerking van Jan Kemker van Brauerei Kemker uit Münster. De gedeelde passie voor oude stijlen en traditionele brouwtechnieken heeft een hechte vriendschap gesmeed waar dit bier uit is ontstaan.

Opal pruimen

Heimwee is een complexe blend van twee verschillende bieren: een golden sour met speltvlokken, lavendel en hoppen uit Jan’s eigen tuin. Dit bier is versneden met de barrel-aged versie van de gruit ale Nevel Weder met zelfgeplukte gagel, bijvoet en duizendblad. Aan deze bonte kaleidoscoop van smaken hebben we nog eens 60 kg Opal pruimen toegevoegd. Een fruitig, kruidig en rijk bier, zoals je ze niet vaak proeft! Desondanks is Heimwee zacht en elegant, met subtiele ronde zuren. De spelt geeft hem een wat voller karakter. Dit zorgt voor een goede balans met de wijnachtige structuur.