Neobosski wil met elk bier een verpletterende indruk achterlaten

23 mei 2017 om 00:08

In 2014 richtten Utrechters Jeroen van Beek (links op de foto en in de video) en Erik Bos (rechts op de foto) Neobosski op. Ze oefenden al enige tijd muzikaal in hetzelfde pand waar Rooie Dop brouwde en kwamen zo in aanraking met brouwen. Ze besloten in 2016 experimentele bieren officieel onder de naam Neobosski Brewing Company te gaan brouwen.

Neobosski, een naam die doet denken aan Rusland, Oost-Europa. Maar niets van dat alles: Neo en Bosski zijn de (game)bijnamen van Jeroen (Neo) en baas Erik (Bosski) en die achter elkaar gezet. Ondanks dat ze pas ruim een jaar actief zijn, hebben ze vooral in de regio Utrecht hun sporen al verdiend met hun innoverende, unieke bieren. Op het Utrechts Bierbrouwers Festival van vorige jaar kregen ze complimenten van het publiek en de andere Utrechtse brouwers. Plus interessante, stimulerende adviezen: “Ga ermee door en breng ze op de markt.”

Aldus geschiedde. Momenteel zijn ze druk bezig om de capaciteit te vergroten (eind dit jaar zelfs met 400%) om hun bieren ook buiten Utrecht en de Randstad aan bierproevers voor te stellen. Hun insteek is: Bieren brouwen met bijzondere smaken die je iedereen wilt laten proeven. Of je het nu uiteindelijk lekker vindt of niet, het moet een verpletterende indruk achterlaten.

Waar ze dat zoal mee willen bereiken:
Sooty Otter (een moutige Cascadian Dark Ale aka Black IPA) gebrouwen met Maris Otter Pale Ale Mout. Dit is 1 van de beste Pale Ale mouten, maar ook 1 van de duurste. “Deze dure mout moet in het bier, want anders wordt het toch niet zoals wij willen dat het smaakt”, aldus Jeroen. Dit bier zal vast in hun assortiment zitten.

Hun projectbier Swearing … Bier (jaarlijks een ander basisbier met een grote lading aan pepers). Afgelopen jaar was het de Swearing Blonde met Madame Jeanette pepers en Adjuma. “Love it or hate it” vermelden ze op hun website.

En dat willen ze graag: geen bier dat middle of the road is, maar bier met karakter en pit. Plannen hebben ze genoeg. Allereerst dus hun capaciteit vergroten en bieren met nieuwe smaken ontwikkelen. Eind mei gaan ze een bier brouwen bij Oproer en er zijn plannen om leuke collab’s uit te gaan brengen. Al met al, een brouwerij om in de gaten te houden.