Nederlandse winnaars Brussels Beer Challenge 2018

19 november 2018 om 12:30

Tijdens de Brussels Beer Challenge zijn er maar liefst 18 Nederlandse bieren onderscheiden met een medaille. 3 gouden, 3 zilveren, 8 bronzen medailles, de European Revelation en ook hebben vier verschillende Nederlandse brouwers een eervolle vermelding op hun naam bij mogen schrijven. We hebben al deze winnaars voor je op een rijtje gezet!

Meer dan een wedstrijd

Brussels Beer Challenge is meer dan alleen een bierwedstrijd. Het is voor brouwers van over de hele wereld dé gelegenheid hun brouwtalent te tonen aan een jury van zeer diverse bierexperts. Dat leidt ieder jaar weer tot opmerkelijke verrassingen. Vanuit Nederland werden er dit jaar 157 bieren ingezonden, dat zijn er net iets meer dan de 143 bieren in 2017. We zorgden zo voor een belangrijke afvaardiging bij onze zuiderburen.

Verrassing van het jaar

Een heel mooie verrassing dit jaar: de European Revelation award is voor de alcoholvrije Playground IPA van vandeStreek-bier! De Nederlandse Playground IPA werd uit maar liefst 70 bierstijlen – onderverdeeld in 8 categorieën – bekroond tot Europese verrassing van het jaar. We kunnen dus wel stellen dat er voor alcoholvrij bier een bijzondere toekomst is weggelegd. Gaaf dat een Nederlands alcoholvrij bier, ook nog eens een Bierista Partner, door de jury is verkozen tot voorbeeld in deze stijl! Gefeliciteerd vandeStreek-bier!

Naast deze verrassing zijn er nog 17 andere medailles uitgereikt aan Nederlandse bieren. De podiumplaats van vorig jaar wordt dit keer helaas weggesnoept door Brazilië, toch eindigen we nog dicht in de buurt van de Top 3 met deze onderscheidingen.

Gouden medailles

Zilveren medailles

Bronzen medailles

Eervolle vermeldingen

We feliciteren de Nederlandse brouwers met deze prachtige onderscheidingen! Heb jij deze bieren reeds geproefd? Je kunt de bieren als gediplomeerd Bierista beoordelen door ze hierboven aan te klikken. Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar jouw ervaringen!