Nederlands succes op Dublin Craft Beer Cup

7 februari 2016 om 19:51

Nederlandse brouwers hebben het nodige eremataal gewonnnen tijdens de Craft Beer Cup in Dublin. Jopen won goud met de Mooie Nel en Brouwerij Rodenburg won goud met de Hoptimist. Maar er werd veel meer geoogst.

450 bieren, 35 landen

De Craft Beer Cup is Ierland is een competitie met steeds meer aanzien. Dit jaar werden er meer dan 450 bieren ingezonden uit 35 landen. Als je dan een medaille wint, dan mag je dat als brouwer ook best laten weten.

Goud voor Mooie Nel en Hoptimist

De Mooie Nel van Jopen is al vaker in de prijzen gevallen. Deze IPA pakte in Dublin op nieuw goud. Ook de zwaar gehopte Hoptimist van Brouwerij Rodenburg werd met goud behangen. Met trots stonden de Nederlandse bieren tussen andere gouden medaille-winnaars als de Hefeweizen van Weihenstephan en de ABT12 van Sint Bernardus.

Brouwerij Breugem

Saense Kracht van Brouwerij Breugem won een zilveren medaille. De brouwerij van Ptraick Breugem timmert het laatste jaar flink aan de weg. De bieren hebben aan kwaliteit gewonnen en dat blijft niet onopgemerkt.

Meer zilver

De Haarlemse brouwerij Jopen kreeg voor de Ongelovige Thomas een zilveren medaille. Brouwerij Rodenburg mocht de zilveren plak in ontvangst nemen voor de Angus Tripel én voor de Populus 6921.

Tien keer brons

Brouwerij Rodenburg haalde maar liefst vijf bronzen plekken binnen. Die prijs kreeg brouwer Steve Gammage voor zijn bier Alternative, Saison Nouvelle, Midnightporter, Brok-in-de-keel en de Rise & Shine Glenmorangie Barrel Aged.

Jopen haalde brons met de Jacobus Rye Pale Ale en met de klassieker Hoppenbier, Brouwerij Klein Duimpje scoorde liefst drie keer brons. Dat deed de brouwerij met de dubbelbok, de Hillegomse Hangkous en de Blauwe Tram.

Dutch Beer Challenge

Ook in Dublin gaven de Nederlandse brouwers hun visitekaartje af. Binnenkort – in maart – heeft Nederland zijn eigen biercompetitie. Dan wordt in Rotterdam voor de tweede maal de Dutch Beer Challenge gehouden.

De complete uitslag van de Dublin Craft Beer Cup.