Nederlands Bierproeffestival op 24, 25 en 26 mei 2018

21 juni 2017 om 18:12

In mei werd voor de zesde maal de Week van het Nederlandse Bier gehouden. Traditioneel wordt deze week geopend door het Nederlands Bierproeffestival. In bijgaande video zie je een korte terugblik.

Bierproeffestival

De organisatie heeft de data voor volgend jaar bekend gemaakt. Het Nederlands Bierproeffestival wordt gehouden op donderdag 24, vrijdag 25 en zondag 26 mei 2018. Data om alvast in je agenda te noteren. De Week van het Nederlandse Bier loopt van donderdag 24 mei tot en met zondag 3 juni 2018.

Kompaan Bloedbroeder

In deze terugblik zie je hoe de Bloedbroeder van Kompaan werd gekozen tot Beste Bier van Nederland. Alle winnaars van de Dutch Beer Challenge, de belangrijkste biercompetitie in ons land, worden tijdens het festival in de Grote Kerk in Den Haag in het zonnetje gezet. Uit al die winnaars uit verschillende categorieën wordt uiteindelijk de overall winnaar bekend gemaakt.

Dat Smaakt naar Bier

In de video ook aandacht voor Dat Smaakt naar Bier. Deze campagne werd in mei gelanceerd. Het helpt je de juiste keuze te maken bij het vinden van het bier dat jij lekker vindt. Alle bieren zijn onderverdeeld in zes smaakcategorieën: Soepel & Subtiel, Fris & Fruitig, Blond & Krachtig, Amber & Elegant, Donker & Rijk en Intens & Uitdagend.