Nederland voor België bij European Beer Star

9 november 2016 om 16:01

Nederlandse brouwerijen hebben goed gescoord tijdens de uitreiking van de European Beer Star tijdens de BrauBeviale in Nürnberg. In het medailleklassement eindigde ons land als vijfde met vier gouden, drie zilveren en twee bronzen medailles. 

Gouden medailles

Brouwerij De Koningshoeven behaalde goud met de La Trappe Blond in de categorie ‘Belgian Style Blond Ale’. Dit smaakvolle gebalanceerde bier bleef de Gouverneur Blond van Lindeboom en de Brugse Zot Blond voor.

Lindeboom sleepte goud binnen met de Lindeboom Herfstbock. In de categorie German Style Dunkler Bock bleef het de Italiaanse brouwerij Birra Elvo voor. Brons in deze klasse ging naar Biermanfaktur Engel uit Duitsland. Het is na een bronzen medaille tijdens de competitie Beste Bockbier van Nederland opnieuw een mega-succes voor Jan Willem den Hartog en Theo Sonnemans van Brouwerij Lindeboom.

Jopen Bier uit Haarlem mag een gouden medaille toevoegen aan de toch al rijkelijk gevulde prijzenkast. De Jacobus Rye Pale Ale won goud in de categorie Traditional Style Pale Ale. De Haarlemmers versloegen de gerenommeerde brouwerij Sierra Nevada uit de VS en Deschutes Brewery, ook uit de VS.

Hertog Jan Grand Prestige geniet wereldwijd al naam en faam. De status van dit bier krijgt met een gouden medaille in de categorie Belgian Style Strong Ale nog meer glans. Het team van meesterbrouwer Gerard van den Broek bleef de Italiaanse brouwerij Birrificio del Forte net voor. Jopen Bier eindigde als derde met de Ongelovige Thomas.

Zilveren medailles

In de categorie Smoke Beer won Bronckhorster Brewing Company zilver, vlak achter de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato. Brons was er voorde Duitsers van Crew Republic Brewery.

Nederlands zilver ook in de de categorie Speciality Honey Beer. SNAB Bierbrouwers eindigde op de tweede plaats met Koning Honing. Eerste werd Brauerei Ried en derde werd Brewery De Bie uit België.

Lindeboom Bierbrouwerij kreeg zilver voor de Gouverneur Blond. Het moest de La Trappe Blond voor laten gaan. Brons was er voor Brouwerij De Halve Maan met de Brugse Zot Blond.

Bronzen medailles

Twee bronzen medailles voor Nederlandse brouwerijen. Zo wordt Grolsch namelijk nog steeds gezien, ook al behoort het sinds kort tot het Japanse Asahi. De Grolsch Frisse Lentebok kreeg brons omgehangen. Net als Jopen voor de Ongelovige Thomas. Dat gebeurde respectievelijk in de categorie German Style Heller Bock en Belgian Style Strong Ale.

Over de European Beer Star

De European Beer Star is een competitie georganiseerd door de Duitse private brouwerijen. Deelname staat open voor alle brouwerijen ter wereld. Aan deze competitie wordt deelgenomen door honderden brouwerijen uit de hele wereld, die samen een recordaantal van 2103 bieren hebben ingestuurd. Een internationale jury van 124 bierdeskundigen heeft de beste bieren gekozen, die vandaag op de BrauBeviale in Nürnberg bekend zijn gemaakt.